marți, mai 24

L-am văzut ultima oară acum câteva luni. Era la masă și l-am întrebat cum îi merge


Celebrul actor francez Jean-Paul Belmondo a decedat luni, la vârsta de 88 de ani, a anunțat avocatul său, potrivit AFP.

Născut în 1933, Belmondo a fost inițial asociat cu noul val din anii 1960 și a fost una dintre cele mai mari vedete de film franceze din anii 1960, 1970 și 1980. Cele mai cunoscute apariții ale sale au fost în filmele „Breathless” (1960) și „That Man from Rio” (1964).

Belmondo a debutat la box amator pe 10 mai 1949 la Paris, când l-a eliminat pe Rene Desmarais într-o singură rundă. Cariera de box a lui Belmondo a fost neînvinsă, dar scurtă. El a câștigat trei victorii consecutive în prima rundă în knock-out din 1949 până în 1950. „M-am oprit când fața pe care am văzut-o în oglindă a început să se schimbe”, a spus el mai târziu. Ca parte a serviciului său militar obligatoriu, a slujit în Algeria ca soldat timp de șase luni.

Cariera în actorie a lui Belmondo a început în 1953, cu două spectacole la Teatrul de L’Atelier din Paris, „Medee de Jean Anouilh” și „Zamore de Georges Neveux”.

Belmondo a apărut pentru prima dată în scurtmetrajul „Moliere” (1956). Primul său rol de film a fost o scenă cu Jean-Pierre Cassel în „Pe jos, pe cal și pe roți” (1957), care a fost tăiată din filmul final; cu toate acestea, el a avut un rol mai important în pelicula „Un câine, un șoarece și un Sputnik” (1958).

Belmondo a debutat în teatru în 1950, interpretând La Belle au Bois Dormant’ în spitalele Parisului. A cunoscut succesul după ce a jucat, în 1960, în pelicula „Cu sufletul la gură/A bout de souffle”, de Jean-Luc Godard. Ultimul său film, scurtmetrajul „Allons-y! Alonzo!”, datează din 2009 și este a 92-a peliculă care l-a avut în distribuţie.

Viața privată

În 1952, Belmondo s-a căsătorit cu dansatoarea Elodie Constantin, cu care a avut trei copii: Patricia (născută în 1958 şi decedată în 1994), Florence (1960) şi Paul (1963). Jean-Paul şi Élodie au divorţat în 1968. În 1982, actorul francez se îndrăgostește de dansatoarea Nathalie Tardivel. Au avut o relație de 26 de ani, dintre care doar șase ani au fost căsătoriți. Cei doi s-au despărţit oficial în 2008. Din relația lor a rezultat Stella Eva Angelina Belmondo, azi în vârstă de 16 ani.

În 2001, actorul a suferit un accident vascular care i-a provocat o paralizie parţială.

În 2008, Jean Paul Belmondo începe o relație Barbara Gandolfi, cu 43 de ani mai tânără decât el, fost model Playboy și concurentă la titlul de Miss Belgia. Relația lor durează patru ani, timp în care Barbara, alături de fostul ei soț cu care avea o afacere, îl escrochează pe Belmondo. Cei doi au fost acuzați că nu i-au rambursat actorului un împrumut de circa 200.000 de euro. Barbara a fost găsită vinovată, dar achitată la sfârșitul anului 2018.

Reacția ambasadorul României la Paris: L-am văzut ultima oară acum câteva luni. Era la masă și l-am întrebat cum îi merge

La scurt timp de la anunțul decesului lui Jean-Paul Belmondo, ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a publicat un mesaj pe Facebook alături de o fotografie cu cei doi.

„A murit Jean-Paul Belmondo. Ironia sortii, chiar azi am fost la pranz la Veramente. Restaurantul lui preferat. La final, patroana a venit si ne-a anuntat vestea trista remarcand ca suntem chiar la masa la care obișnuia el sa stea. L-am vazut ultima oara acum câteva luni. Era la masa si l-am intrebat cum ii merge. Mi-a dat, zâmbind, raspunaul tradițional : „cat timp pot sa beau o sticla de vin cu prietenii, e perfect ! ” Si am ciiocnit ultimul pahar cu el”, a scris Niculescu în postarea sa de pe Facebook.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.