marți, mai 17

Scene desprinse, parcă, dintr-un film de comedie, la Gorj. Un bărbat de 52 de ani s-a luat la bătaie cu polițiștii


Scene halucinante într-o comună din județul Gorj. Un bărbat de 52 de ani a pus mâna pe un par și s-a luat la bătaie cu polițiștii chemați să aplaneze un conflict. Apoi, s-a năpustit și asupra mașinii agenților.

În tot acest haos, ca într-un film de comedie, polițiștii și-au scăpat pe jos armamentul din dotare și o stație prin care comunicau cu colegii. În cele din urmă, individul a fost imobilizat.

Scandalagiul venise la fratele său pentru a discuta despre o moștenire. Pentru că nu s-au înțeles, omul a început să-și lovească fratele, dar și pe soția acestuia. Speriați, cei doi au sunat la 112.

Sosiți să aplaneze scandalul, polițiștii s-au trezit într-un scenariu la care nu se așteptau și pe care, la început, nu l-au gestionat prea bine: au ajuns și ei pe mâna agresorului, care a tăbărât asupra unui agent, după care a spart geamurile mașinii de poliție cu un par.

Localnic:Când am ajuns la fața locului erau vreo 7 mașini de poliție, o mașină era deteriorată de poliție. Cel care a fost arestat a sărit cu un par la mașină de poliție și a distrus-o.

Localnic: „O fi avut o decădere nervoasă. Când a dat cu spray-ul acela, atunci au sărit și dumnealor. Normal că au intrat gazele alea și vă dați seama când au intrat acolo și au sărit pe el, l-a și lovit pe un polițist cu parul, l-am văzut că l-a atins și atunci și cu spray-ul. Am văzut pistolul, da.

În timpul intervenției, doi polițiști și-au scăpat pe caldarâm armamentul din dotare, iar altul a avut nevoie de ajutor după ce jetul de la un spray lacrimogen folosit i-a afectat ochii.

Alin Măruță, vicepreședinte Sindicatul Europol Gorj: „Lipsa pregătirii este o problemă. Colegii au acționat mai din impuls, au încercat să facă să fie totul bine. Colegii noștri au acționat în primă fază prin metode de a încerca să-l determine să înceteze, nu să folosească forța, în primă fază pentru a-l calma.

Camelia Caragea, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu: „Procurorul, în urma probatoriului administrat, a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, a infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice și distrugere.”

Bărbatul a fost internat la psihiatrie, iar oamenii legii îl vor audia zilele următoare.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.