sâmbătă, mai 21

Doliu în lumea politică! A murit una dintre figurile emblematice ale României – Capital


Doliu în România! Sora cea mare a lui Corneliu Coposu s-a stins la 96 de ani

„Familia împreună cu Fundația Corneliu Coposu anunță cu profundă durere că astăzi, de ziua nașterii Maicii Domnului, a urcat la Cer sora cea mare a Seniorului Corneliu Coposu, doamna Flavia Bălescu-Coposu”, a transmis Fundația Corneliu Coposu, într-un comunicat.

Amintim că Flavia Bălescu-Coposu s-a născut la Bobota în ziua de 6 decembrie 1924, fiind a treia fetiță a familiei părintelui protopop Valentin Coposu. Totodată, aceasta a primit numele de botez Flavia Lucia Terezia. Flavia Coposu s-a căsătorit cu domnul Constantin Bălescu la data de 14 februarie 1960.

A primit decorația „Crucea Casei Regale a României”

Mai apoi, aceasta a urmat cursurile școlii primare din Bobota, iar liceul la Beiuș. Flavia Bălescu-Coposu în clasa a V-a când familia s-a refugiat la Coșlariu, unde tatăl său, părintele protopop Valentin Coposu a mai păstorit doar un an, decedând în 1941.

Totodată, ultimii doi ani de liceu i-a urmat la Blaj, terminând în 1943. Aceasta s-a înscris la Academia de Științe Economice din București. După aceea, a lucrat la o fabrică de construcții la Canalul Dunăre-Marea Neagră, unde se lucra şi cu deţinuţi politici, printre care era şi fratele său, Corneliu Coposu, și mai apoi la atelier din București care s-a desființat în 1955.

Trebuie menționat și că Flavia Bălescu-Coposu, alături de sora sa Rodica Coposu, a fost decorată în anul 2009 de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României cu decorația „Crucea Casei Regale a României“.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.