marți, mai 24

Distracţie în cea mai bogată localitate braşoveană: cavalerii de Ghimbav vor încerca să impresioneze domniţele la festivalul medieval din weekend


Oraşul Ghimbav, de lângă Braşov, va retrăi în weekend atmosfera sărbătorilor medievale. Localitate înfiinţată de cavalerii teutoni, la începutul secolului al XIII-lea, Ghimbavul a rămas cu o puternică tradiţie săsească până la sfârşitul perioadei comuniste. Chiar şi acum mai există obiceiuri şi tradiţii săseşti, chiar dacă numărul etnicilor germani din localitate a ajuns să fie nesemnificativ. 

 

Cavalerii şi domniţele în costume tradiţionale vor însoţi muzica, dansurile şi teatrul specifice perioadei medievale pe durata întregului weekend. Distracţia va fi la ea acasă, mai ales că Primăria Ghimbav are unul dintre cele mai mari bugete din ţară, raportate la numărul de locuitori.

 

„Vom avea „Trupa Coco”, „Vama”, în concert extraordinar, care va avea loc duminică, de la orele 21:00. Vom avea, din Chişinău, invitaţi „Plăieşii”, care au fost ceruţi de public. Va exista şi un concurs de skandenberg, în incinta Bisericii Evanghelice. Am încercat să acoperim în aceste trei zile toate genurile de distracţie”, a dezvăluit primarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra. 

 

În curtea interioară a Bisericii Evanghelice din oraşul Ghimbav va fi organizată, pe parcursul celor trei zile, Tabăra Medievală, aceasta fiind formată din „Ordinul Cavalerilor Paladini de Terra Medies” şi „Mercenarii din Aserculis”. Vor fi demonstraţii de luptă, prezentarea costumaţiilor medievale, ateliere interactive, jocuri şi multe alte surprize. 

 


Vă mai recomandăm:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.