sâmbătă, mai 21

Paris: Omagiu naţional adus marelui actor Jean-Paul Belmondo stins din viaţă săptămâna aceasta


Ïn Paris, la Invalizi, este adus un ultim omagiu celui care a fost  „Asul aşilor”, Magnificul Jean-Paul Belmondo.

Preşedintele Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte se află alături de familia marelui actor şi de diverse personalităţi în curtea interioară a Invalizilor, acolo unde, în onoarea lui Jean-Paul Belmondo a fost intonată Marseilléza.

În exteriorul Invalizilor, sute de persoane asistă la ceremonie. Ecrane gigant au fost instalate pentru cei care au dorit să îi aducă un ultim omagiu marelui Jean-Paul Belmondo.

 

 

«Nu a încetat niciodată să caute fericirea dar să o şi ofere», a menţionat nepotul său, Victor Belmondo, comedian la rândul său, care a luat cuvântul acompaniat de alţi nepoţi ai lui Jean-Paul Belmondo dar şi de ultima sa fiică, Stella.

“Îl iubim pe Belmondo deoarece ne asemănam”, a menţionat, în elogiul funebru, preşedintele Emmanuel Macron evocând « 6 decenii de viaţă franceză…poliţist, bătăuş, mereu magnific », ocazie pentru a trece în revistă filmografia marelui actor îaninte de a conchide « Adio Bébel ».

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost scos din curtea Invalizilor pe muzica lui Ennio Morricone, Chi Mai, muzica filmului « Profesionistul », intrerpretată de orchestra Gărzii Republicane.

Ceremonia a reunit numeroase personalităţi din lumea filmului –  Patrick Bruel, Gilles Lellouche, cuplul Guillaume Canet şi Marion Cotillard, DJ-ul Bob Sinclar, al cărui nume de scenă este inspirat dintr-un personaj din filmul « Bébel », Thierry Frémaux – delegat general al Festivalului de la Cannes, Jean Dujardin şi numeroşi alţii.

Pentru acesta din urmă, «Jean-Paul Belmondo este unic, nimeni nu îl va înlocui vreodată pe Jean-Paul Belmondo. Ca actor, îl avem toţi pe Jean-Paul Belmondo în noi», a declarat presei Jean Dujardin.

În curtea de la Invalizi au asistat la ceremonie 1.000 de francezi veniţi să îi aducă un ultim omagiu marelui actor. O ceremonie în care s-a instalat o emoţie deosebită, o tristeţe care a marcat pe toţi cei prezenţi la fel cum viaţa lui Belmondo a marcat vieţile francezilor şi nu numai.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.