marți, mai 24

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, 10 septembrie 2021. Ce se mai întâmplă prin Europa? Bună întrebare! – Evenimentul Zilei


10 septembrie

 Pe 10 septembrie s-au născut Yma Sumac, Arnold Palmer, Jose Feliciano, Antioh Cantemir, Mihaela Martin, Mihai Pocorski.

Pe 10 septembrie, în calendarul creștin-ortodox, sunt Sfintele Minodora, Mitrodora și Nimfodora. Nimic în ”Kalendar”.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene rostește în fața Parlamentului European un discurs privind starea Uniunii, în care face un bilanț al ultimului an și prezintă prioritățile pentru anul următor.

De asemenea, expune soluțiile Comisiei la cele mai presante probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană și idei pentru conturarea viitorului UE.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, își va susține discursul miercuri, 15 septembrie 2021. Discursul va fi urmat de o dezbatere în plen cu membrii Parlamentului European.

Sunt foarte curios să vedem cum vor fi cosmetizate gafele și erorile comise de Comisie în anul ce a trecut de la ultimul raport.

Un scandal cu implicări politice mi-a atras atenție. Tot în Cehia care este, de câtva timp, sub luneta mea.

PRAGA. Andrej Babiš Jr., fiul și omonimul prim-ministrului ceh, urmează să vorbească joi cu poliția despre presupusa sa răpire în Crimeea în anul 2017.

El susține că tatăl său l-a dus în peninsulă rusească împotriva voinței sale, pentru a-l împiedica să depună mărturie despre presupusa fraudă a subvențiilor UE de către tatăl său.

Premierul ceh este suspectat că a achiziționat pe nedrept 50 de milioane de coroane din fonduri UE pentru un centru de conferințe de lângă Praga cunoscut sub numele de Cuibul Berzii. El neagă orice acțiune ilegală.

Până în prezent, poliția nu l-a interogat pe Andrej Babiš Jr., care are reședința în Elveția. De când a sosit în Republica Cehă în iulie, s-a pronunțat public împotriva tatălui său și l-a confruntat recent la un eveniment de campanie.

Premierul spune că fiul său este bolnav mintal și neagă că l-ar fi scos cu forța din Republica Cehă.

 

Slovenia, ca parte a președinției UE Trio cu Germania și Portugalia, a adoptat marți (7 septembrie) un document privind abordările de implicare activă a pacienților în cercetarea cancerului.

Scopul este de a coordona studiile naționale și europene și de a îndemna țările europene să lucreze împreună, a declarat Ministerul Sloven al Educației, Științei și Sportului.

„Am primit un semnal clar că implicarea pacienților trebuie să devină un protocol mai răspândit în toată Europa”, au declarat cu această ocazie Simona Kustec, Anja Karliczek și Manuel Heitor, miniștrii din Slovenia, Germania și Portugalia.

Prin evidențierea includerii cu succes a pacienților, a supraviețuitorilor cancerului și a familiilor acestora în cercetare, limitele domeniului cercetării sunt extinse și modificate, a declarat ministrul educației Kustec la conferința virtuală de astăzi a trio-ului președinției UE.

„Îmbunătățirea vieții și îngrijirii pacienților cu cancer și a supraviețuitorilor ar trebui să fie prioritatea noastră principală. Aceasta a fost una dintre prioritățile Sloveniei în domeniul asistenței medicale de la președinția UE a țării în 2008 și este, de asemenea, scopul actualului program național de control al cancerului ”, a spus ea, citată de minister.

Noile abordări au fost dezvoltate într-un proces în mai multe faze de către cercetători, organizații de pacienți, experți medicali și de îngrijire, reprezentanți ai organizațiilor de afaceri și de finanțare și alți actori din întreaga Europă.

Cancerul rămâne una dintre cele mai mari provocări ale medicinei moderne. În Europa, 2,7 milioane de persoane sunt diagnosticate cu cancer în fiecare an. Numeroși experți, lideri și părți interesate se străduiesc să facă din cercetarea cancerului centrată pe pacient standardul din Europa, făcându-l și mai eficient și aliniat la nevoile pacienților, a spus ministerul.

 

PARIS. Deținuții radicalizați fac obiectul unor măsuri „adaptate periculozității lor” de la momentul în care sunt reținuți pentru prima dată, a declarat miercuri reporterilor ministrul justiției Éric Dupont-Moretti, în momentul în care procesul privind atacurile teroriste din 2015 s-a deschis la Paris.

Înainte de a părăsi închisoarea, toți deținuții clasificați ca teroriști islamiști trebuie să treacă printr-o unitate specială pentru a-și evalua nivelul de radicalizare și a iniția proceduri de urmărire în cazul în care este detectat un risc de acțiune violentă, Naoufel Gaied, responsabil pentru lupta împotriva radicalizării violente în administrația franceză a penitenciarului, a declarat pentru BFMTV ca răspuns la anunțul ministrului.

Măsura a fost pusă în aplicare în 2016, a adăugat Gaied.

Odată ieșiți din închisoare, persoanele în cauză ar putea fi în continuare urmărite legal timp de încă cinci ani, a declarat Dupont-Moretti, miercuri, pentru BFMTV. Aceasta se adaugă activităților de supraveghere desfășurate de serviciile de securitate.

De la atacurile teroriste din 2015, în care peste 300 de cetățeni francezi au fost asasinați la Paris, lupta împotriva radicalizării prizonierilor a devenit o prioritate, a adăugat ministrul francez al justiției.

În timpul interviului, Dupont-Moretti a subliniat trei riscuri majore care trebuie luate în considerare: deținuții radicalizați care iau măsuri violente în închisoare, riscul prozelitismului și modul de a face față acestor deținuți după încheierea perioadei lor de închisoare.

 

VIENA. Noi restricții se vor aplica începând cu 15 septembrie și vizează în mod specific grupurile de populație care refuză să se vaccineze. Restricțiile nu se vor aplica celor care sunt complet vaccinați, sau s-au recuperat după virusul chinezesc.

„Nu avem planuri pentru restricții ale populației vaccinate, dar vom implementa măsuri de protecție pentru populația nevaccinată”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferință de presă.

Numărul vaccinărilor stagnând la 60% și creșterea ratelor de infecție, Austria a fost nevoită să introducă măsuri mai restrictive.

Guvernul va introduce un plan în trei faze pentru a evita un nou val de pandemie care ar include măsuri de înăsprire pentru cei nevaccinați în cazul în care crește rata de ocupare a unităților de terapie intensivă.

„Trebuie să atingem obiectivul de a menține rata de ocupare a unităților de terapie intensivă scăzută, de a evita închiderea școlilor și de a crește cota de vaccinare”, a subliniat ministrul Sănătății, Wolfgang Mückstein.

Cu toate acestea, noua strategie a guvernului nu include planuri de blocare a activității, de carantină. Dacă un blocaj devine necesar din cauza creșterii infecțiilor, acesta se va aplica numai celor nevaccinați, a spus Kurz.

No comments! Austria nu-și neagă trecutul nazist, cu discriminări și dictatură, este evident. Este la fel de evident că lumea a înebunit și că niciun vaccin nu o s-o mai facă bine.

Fără nicio îndoială, mâine este o altă zi… de ce, oare?

 

HOROSCOP     10   septembrie   2021

 

BERBEC   Astăzi nu trebuie să te repezi ca berbecul! Mai mult calm şi numără în gând până la zece, sau bea un pahar de apă, poate ajută să te calmezi! Graba strică treaba şi tu nu vrei să strici nimic! Astăzi continuă, pe alt registru, disponibilitatea ta pentru comunicare şi usurinţa transpunerii în vorbe a unor trairi. Pe de altă parte simţi o mişcare centrifugă de izolare, mai ales în a doua parte a zilei, pe seară, o nevoie de singurătate şi solitudine în care vântul toamnei să-ţi vindece rănile sufleteşti.

TAUR   Ca în toate dimineţile, dacă eşti la serviciu, sau acasă, atunci oboseşti. Normal. Da, dar azi poţi să ai şi o veste bună şi o seară relaxantă, plăcută, poate la o terasă, sau un film bun, pe net. Determinarea ta începe să-şi arate rezultatele în carieră. Şeful tău este mulţumit şi poate să-ţi propună un nou proiect, o nouă perspectivă. Nu te încânta, nu îţi dă şi bani mai mulţi! Planetele sunt dispuse complex, planetele personale sunt înşirate după Soare, sugerând că ai de ales între două sau mai multe posibilităţi.

GEMENI  Eşti distrat, cam confuz şi nu te poţi concentra. Ce poţi să faci când nu ai chef de nimic? Mai nimic, dar cu competenţă! Zâmbeşte mult şi fii agitat, aşa lumea nu o observe că nu faci nimic! Încercă să închizi, să pui un marcaj clar între situaţiile din trecut şi cele pe care vrei să le începi. Atât în afaceri, serviciu, viaţă profesională cât, mai ales, în domeniul personal, pe plan sentimental şi al intereselor tale. Din nou ţi se cere ajutorul, în familie. Toată perioada, toată ziua, stă sub semnul unei schimbări de program, de direcţie, mai mult o schimbare tactică decât o manevră startegică, o operaţiune „de cadastru” de stabilire de frontiere spirituale.

RAC   Dacă ai schima locul? Poate schimbi şi norocul, vorba proverbului. Nu ai multe motive de bucurie, dar nici nu vezi viitorul în negru. O schimbare este necesară. Poate o plimbare, în oraş? Luna îţi poate da falsa impresie că totul depinde numai de tine, că toate stau doar pe umerii tăi, că eşti un Atlas modern. Impresia că totul este în responsabilitatea ta nu te părăseşte toată ziua, dar te face mai serios şi mai precaut. Şi te simţi singur, foarte singur, chiar dacă eşti pe un stadion plin, la un meci de fotbal! Dacă eşti celibatar impresia de împovărare şi solitudine te ajunge şi acasă. Dacă nu, ai o şansă în plus să fii pus la punct, adică nu eşti tu chiar Atlas: eşti trimis să arunci gunoiul şi să cumperi pâine de unde ştii, proaspătă să fie, pentru că ai uitat, cuprins de probleme psihologice!

LEU  Astăzi ai ocazia să descoperi anumite motive ale comportamentului din ultimul timp al colegilor, al celor din jurul tău, în general vorbind. Ia atitudine şi lămureşte imediat lucrurile! Atmosfera se încălzeşte la propriu şi la figurat la serviciu, sau unde munceşti, dar atitudinea ta rece de prădător te face un bun conducător, o călăuză în vremuri grele. Cu Venus favorabilă, lucrurile par să stea mai bine, eşti avantajat. Şi nu numai în dragoste, Venus, în astrologie este „micul benefic” care aduce avantaje şi îndulceşte necazurile, în general. Evită să aduci acasă problemele de la serviciu, lasă tensiunea şi frustrarea pe pragul căminului tău.

FECIOARĂ   O zi mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte munca. Seara o poţi petrece în mijlocul familiei şi/sau al prietenilor reflectând asupra modului cum ultimele evenimente influenţează viaţa ta. Dimineaţa trebuie să reduci ritmul personal, dar aşa ca să nu se vadă. Trebuie să înţelegi că mai repede nu înseamnă mai bine. De mult ritmul cotidian general a întrecut limita până la care lucrurile se puteau face bine şi solid. Viteza cu orice preţ duce la superficialitate şi derizoriu. Iar pe şosea, la amendă, sau accident! Ai ocazia să aflii nişte informaţii confidenţiale. Sper că nu eşti dus cu plută, ca să le spui în gura mare!

BALANŢĂ   Intri într-o perioadă favorabilă discuţiilor, negocierilor, stabilirii de alianţe şi colaborări. Îţi place acest lucru! Dar nu exagera cu armonia: pace şi prietenie nu au fost şi n-o să fie! Treci printr-o perioadă în care îţi găseşti cuvintele mai uşor, dar eşti mereu obosit. Acest lucru poate să contrarieze persoanele dragi. Spune-le că „ai o conjunctură nefastă”, dar trece! Spiritul de competiţie fără reguli care domneşte în jurul tău nu este pe placul tău, te tulbură şi de scandalizează, îţi lasă un gust amar şi un sentiment de nedreptate socială. Cauţi echilibrul, ca orice Balanţă. Trebuie să-l realizezi treptat, în etape, ca la acomodarea cu marile înălţimi, pe munte.

SCORPION   Astăzi trebuie să te abţii, nu mai înţepa pe nimeni, cu mult calm şi un zâmbet afişat mereu poţi evita discuţiile mai aprinse şi în acelaşi timp să-ţi maschezi starea de nervozitate! Cei din jur nu pot să-ţi citească gândurile. De fapt, dacă ar putea, ar fi o nenorocire! Încearcă, astăzi, să explici cu  calm şi complet ceea ce vrei de la ei, fără să-i „înţepi” prea mult! Ai tendinţă să-ţi reprimi sentimentele ca să te arăţi mai dur şi mai tare decât eşti în realitate. Pentru cine nu te cunoaşte, merge! Dar pentru ceilalţi, cei dragi, familia, prietenii buni, lasă să-ţi cadă armura, exoscheletul tău de Scorpion veninos şi arată-ţi sufletul bun şi caracterul senzual!

SĂGETĂTOR  O dimineaţă densă cum nu ai mai avut demult. Relaxare! La cumpărături de vineri, sau la film! Sunt doua locuri unde prin definiţie poţi să te simţi bine şi să-ţi reîncarci bateriile. Astăzi termină ce ai început şi abordează băncile şi ratele. Problemele sentimentale lasă-le pentru mai pe seară. Poate plouă! Şi ce este mai plăcut, decât derularea unei poveşti de dragoste în sunetul ploii. Ai o dimineaţa ceva mai densă în care trebuie „să muşti şi să fugi”! Cu tot respectul, dar comparaţia canină se potriveşte foarte bine, nu ai timp de explicaţii şi politeţuri orientale. Veni, vidi, vinci! În varianta ta trebuie să convingi repede şi complet, pregăteşte-ţi tot ce trebuie. Rămâi vigilent şi atent la orice zvon sau intrigă de culoar.

CAPRICORN  Cu toate că astăzi pari absent şi îngrijorat, ai o veste nu prea bună, nu ai frică, păstrează speranţa, continuă şi porţile succesului pot fi lângă tine. Toate drumurile îţi sunt deschise! O intuiţie, un simţământ, accelerează activitatea în direcţia intereselor tale. Ai ghicit bine! Comunicare nu este pe culmi, nu are volum, dar are calitate. Se pare că oamenii de succes sunt cumpătaţi la vorbe. Ia exemplu de la ei. Ai o mare capacitate de concentrare, nu te deranjează deloc bruiajul cotidian. Spui bancuri şi exagerezi. Este foarte bine, continuă până seara, simte-te excelent!

VĂRSĂTOR   Ai probleme financiare, dar şi sentimentale. Ia-le pe rând! Ca să ai succes trebuie să ai obiective clare. Fă lumină în bugetul tău, abţine-te de la capricii şi aplică o logică de succes Astăzi bazează-te pe logică, intuiţia este în vacanţă! Trebuie să faci faţă unor probleme diverse, mari şi mici. Fă ordine, dimineaţa situaţiile urgente de serviciu, apoi interesele tale! O zi ceva mai dificilă, dar care pote trece repede şi în linişte dacă vorbeşti puţin şi nu ieşi din rutină. Mai ales nu propune ceva şefilor şi nu lua cuvântul la vreo întâlnire, conferinţă, briefing. Femeile din jurul tău, de orice sex ai fi, îţi fac probleme, astăzi. Fie gelozii de pisici răsfăţate, fie încercări de genul „corect, sau greşit”, adică îţi pun întrebări la care ştiu deja răspunsul, dar testează sinceritatea ta. Un balamuc întreg…

PEŞTI  Astăzi ai un mare dar al comunicării, al povestirii. Cu toate că eşti predispus la exagerari gen Munchausen, nu renunţa la punctul tău de vedere, ci susţine-l cu multă iscusinţă şi umor! Doreşti mai mult echilibru, să te sprijini pe oameni siguri, de încredere. Este o atitudine spirituală necesară şi benefică! O zi rezervată lucrurilor obişnuite, programului cotidian. Un proiect al familiei, poate o construcţie, poate o mică afacere, solicită atenţia ta imediată. Trebuie să precizezi unele lucruri, dar mai înainte cere şi părerea familiei, chiar dacă unii dintre ei, din familie, nu se pricep. Fă-i să participe, să se simtă bine în familia ta, ca membrii importanţi cărora li se solicită sfatul. Poţi continua cu succes, cu sprijinul întregii familii!

 Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.