marți, mai 24

Un nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, ediția a 6-a


În luna septembrie, ne întoarcem în sălile de cinema, unde ne vom întâlni cu o nouă selecție de filme documentare din cadrul celui de-al șaselea sezon al programului KineDok.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai interesante documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.
Organizator național este Asociația One World Romania, iar parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia), cu sprijinul Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Centrul Național al Cinematografiei, UNHCR, Agenţia ONU pentru Refugiaţi. Organizatorul local este Muzeul „Vasile Pârvan”. 

Duminică, 12 septembrie, de la ora 12,00 vă invităm, la sediul central al muzeului, să urmărim împreună prima din cele 8 proiecții propuse, pentru acest an, respectiv producția cehă KIRUNA – O LUME COMPLET NOUĂ (Regia Greta Stocklassa, 2019).

Localizat deasupra cercului polar, orașul minier suedez Kiruna a fost construit pe un mare depozit de minereu de fier și a adus un venit însemnat guvernului suedez. Cu toate acestea, din cauza mineritul, orașul a început să decadă, iar pentru a salva industria, consiliul municipal și compania minieră LKAB au decis să mute orașul și cetățenii lui la 3 km spre est. Astfel, orașul a transformat un potențial dezastru într-o mare oportunitate. Noul oraș Kiruna va fi o societate cu mult mai progresivă și mai bună în viitor. Se poate însă să proiectezi o lume ideală? În decorul unui oraș în mutare, cetățenii din noul oraș Kiruna se confruntă cu propriile frământări.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.