vineri, mai 20

Vremea se schimbă radical – temperaturile scad brusc. Prognoza meteo pe o lună


SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina ChirtocTemperaturile vor înregistra o creștere până pe 20 septembrie, după care va urma o răcire bruscăa vremii, timp de o săptămână. 
Și la începutul lunii octombrie, vremea va fi mai rece decât normalul perioadei. 

Săptămâna 13 – 20 septembrie
Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. În regiunile sud-vestice, încălzirea va fi mai accentuată. Ploile vor fi abundente în partea de nord, în timp ce în sud-vest și sud-est precipitațiile vor fi deficitare.

Săptămâna 20 – 27 septembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai pronunțată în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 27 septembrie – 4 octombrie
Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va avea o tendință spre deficit, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 4 – 11 octombrie
Mediile valorilor termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în limitele climatologice ale intervalului, la nivelul întregii țări.


Citește și:Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.