luni, mai 23

Criza politică în Bulgaria: Alegeri legislative anticipate pe 14 noiembrie – International


Bulgaria, care trece printr-o criză politică fără precedent de la sfârșitul regimului comunist, va organiza noi alegeri generale anticipate pe 14 noiembrie, în același timp cu primul tur al alegerilor prezidențiale, a anunțat sâmbătă președintele Rumen Radev, potrivit AFP.

„Alegerile vor avea loc pe 14 noiembrie”, a declarat Radev, în timpul unei vizite în orașul Pleven (nord), precizând că în curând va dizolva prin decret actualul parlament și va crea o administrație provizorie pentru organizarea scrutinului .

Precedentele două alegeri parlamentare, din aprilie și iulie, au avut ca rezultat un parlament atât de fragmentat încât nici o coaliție nu a reușit să formeze un guvern care să-l succeadă pe cel al fostului prim-ministru Boyko Borisov, aflat la putere de aproape zece ani.

Potrivit sondajelor publicate în ultimele săptămâni, formația sa, partidulul conservator Gerb, ar putea reveni în prim plan în acest al treilea tur de scrutin, urmat de noul partid anti-sistem ITN al omului de televiziune devenit politician Slavi Trifonov.

Dar sondajele încă prezic un vot încă fragmentat, cu cel puțin șase sau șapte partide care intră în parlament, fără o majoritate previzibilă la vedere.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.