luni, mai 23

Klaus Iohannis a vorbit în plină criză politică. Un nume important a apărut în discursul președintelui – Evenimentul Zilei


Președintele Klaus Iohannis a oferit un discurs important, în plină criză politică. Șeful statului s-a deplasat la Sibiu, acolo unde a avut loc ceremonia de dezvelire a iluministului transilvănean.

Klaus Iohannis, apel la prețuirea valorilor trecutului

„Vă mulțumesc pentru invitația de a fi, astăzi, alături de dumneavoastră la acest eveniment. Apreciez în mod deosebit contribuția tuturor care au făcut posibilă așezarea statuii lui Samuel von Brukenthal în inima civică a Sibiului, în fața muzeului care-i poartă și-i duce mai departe numele, moștenirea și strădania.

Vă felicit pentru concretizarea acestui proiect atât de apropiat de inima sibienilor. Gestul de respect pentru marele iluminist transilvănean este un îndemn la prețuirea personalităților și a valorilor trecutului. Să fim, așadar, recunoscători pentru eforturile și sacrificiile, opțiunile și proiectele care ne-au plasat la loc de cinste în marele concert universal al civilizațiilor.

Comunitatea sibiană s-a fondat pe căutarea libertății și s-a întărit prin credință. A crescut pe seama meșteșugului și a negoțului, pentru a-și găsi împlinirea prin dezvoltarea civică ce a fructificat cunoașterea și înțelegerea lumii și a societății. Un catalizator important în acest proces l-a reprezentat diversitatea culturală și spiritul de toleranță al locuitorilor acestor meleaguri.

Locul în care ne aflăm este cea mai bună ilustrare a forțelor care au contribuit la dezvoltarea Sibiului și a perspectivelor sale. În cel mai amplu spațiu public al comunității, între locurile spiritualității și instituțiilor locale se ridică de peste 200 de ani reperele majore ale culturii și europenității noastre”, a declarat Klaus Iohannis.

Baronul Samuel von Brukenthal, subiectul unei gafe majore recente

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut o gafă de proporții pe Facebook, recent, transmițându-i urări de viață lungă baronului Samuel von Brukenthal. Într-o postare, ea a ținut să-i transmită un mesaj personal și cele mai bune urări de bine, dincolo de timp, baronului Samuel von Brukenthal. Cu atât mai mult cu cât, pe 26 iulie, acesta tocmai a împlinit, în accepțiunea doamnei Turcan, frumoasa și rotunda vârstă de 300 de ani.

„La mulți ani Samuel von Brukenthal!!!”, i-a urat Raluca Turcan baronului, în mesajul de pe Facebook, o gafă impardonabilă, pentru mulți.

Postarea Ralucăi Turcan a atras atenția comentatorilor care nu s-au putut abține să n-o ironizeze.

„Niciodată nu spui La multi ani unui decedat. E un nonens hilar. Nici lui Eminescu nu i s-a zis vreodată așa ceva. Zicem că se împlinesc n ani de la nașterea sau moartea lui si atât. Tot fb. râde de dvs:))))”;

„Deci face gafa si insistă! Grav…”;

„Să nu-l uiți pe Burebista și să-i cumperi și-un cadou frumos! Da, Ralu?!”;

„Vă țineți tare, dar ați scos urarea din postare! Super, bravos Turcan, halal…”.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.