marți, mai 24

Premierul pasează responsabilitatea scumpirilor în cârca BNR


„Vedem această creştere a preţurilor în special la produsele alimentare. M-am uitat la cifre în această dimineaţă. Acolo este dinamica cea mai mare, la produsele alimentare. La produsele nealimentare este o creştere de 3%. Am încredere că Banca Naţională va găsi soluţia pentru a tempera dinamica inflaţiei”, a spus Cîţu.

 

Premierul a adăugat că vineri a venit şi o veste bună, aceea că au crescut cu 10% în prima jumătate a anului:

 

”Investiţiile nete în economie au crescut faţă de anul trecut, când am avut investiţii record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi, ceea ce înseamnă că strategia noastră de a investi în economie, de a creşte veniturile, funcţionează şi cred că politica fiscală pe care noi o implementăm, împreună cu politica monetară, care sigur va duce la reducerea dinamicii inflaţiei va da rezultate bune în perioada imediat următoare”, scrie Hotnews.

 

Rata anuală a inflaţiei în luna august 2021 comparativ cu luna august 2020 este 5,3%, a transmis vineri INS.

 

Cele mai mari scumpiri (de peste 20%) au fost la energie, ulei şi gaze. Urmează apoi combustibilii (14%), branza de oaie, carnea de peşte, serviciile poştale şi tutunul, potrivit datelor centralizate de INS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.