sâmbătă, mai 21

Adrian Năstase relatează un episod neștiut: Era în Palatul Victoria și a crezut că rulează un film SF la atentatele din 11 septembrie – Stiri pe surse


Adrian Năstase a povestit sâmbătă la Antena 3 cum a trăit pe 11 septembrie 2001, pe vremea când era premierul României, momentul atentatelor din SUA. Năstase se afla în biroul său din Palatul Victoria.

„Eram la mine în birou și mă uitam la televizor, fără sonor, și urmăream cumva fără prea mare atenție la ce se întâmpla pe imagini. A intrat șefa mea de cabinet și m-a anunțat că, ceea ce mie mi s-a părut pentru o clipă că era un serial sau o reclamă de film SF, era o realitate. Atunci a început o întreagă suită de acțiuni de teamă, inclusiv în România, pentru că noi nu știam dacă atacurile teroriste nu vor viza și Ambasada Americană de la București. A trebuit să face de îndată un comandament pentru a lua măsuri de protecție. Vă dați seama că, în astfel de situații, atunci când ești la comanda Guvernului, trebuie să te gândești dacă nu cumva pot fi vizate aeroporturi, centrale nucleare, baraje. Toare aceste lucruri au fost imediat puse în mișcare, sistemele de protecție, și, de asemenea, am organizat împreună cu președintele țării o ședință CSAT, în acea seară. S-a făcut și o celulă de crză la Ministerul de Externe, luându-se legătura cu ambasadele noastre din străinătate, pentru a verifica dacă nu cumva astfel de atacuri să aibă loc și în locații românești din străinătate”, a povestit Adrian Năstase la Antena 3.

 

 

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.