marți, mai 17

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni! Cum va fi vremea la începutul anului școlar


  • ANM anunță temperaturi ridicate până pe 27 septembrie.
  • Cantitățile de precipitații nu vor fi peste limita normală perioadei.

Mai este doar o zi până la începerea noului an școlar, mult așteptat de elevii și profesorii pentru care cursurile online nu au fost pe plac, astfel că noi acum vă aducem informații despre cum va fi vremea începând cu data de 13 septembrie și până pe 11 octombrie.

Vremea pentru următoarele patru săptămâni

Astfel, în prima săptămână a noului an școlar, 13-20 septembrie, meteorologii anunță vreme foarte caldă, temperaturile fiind chiar puțin peste limita normală calendaristică, mai ales în sud-vestul țării. Așadar, în Timișoara sunt anunțate luni 29 de grade pe timp de zi și 11 noaptea, iar în Brașov, termometrele vor arăta 21 de grade ziua, iar noaptea termometrele vor arăta doar 10 grade. Cât despre regimul pluviometric, în partea de nord a țării acesta va fi unul excedentar, însă în sud-vest și sud-est ploile vor lipsi în perioada anunțată mai sus.

Următoarea săptămână, între 20 și 27 septembrie, specialiștii ANM spun că valorile termice vor mai coborâ puțin, mai ales în nord-estul țării, astfel că se vor apropia de cele normale perioadei calendaristice. Pe timp de zi, termometrele nu vor mai arăta mai mult de 23 de grade Celsius, în timp ce la lăsarea nopții, minimele nu vor depăși nici ele 7-10 grade. Cât despre perioadele ploioase, ei bine, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Ultimele zile din septembrie și primele zile din octombrie, 27 septembrie – 4 octombrie, vor veni cu temperaturi medii la nivel național, apropiate de cele normale perioadei. Însă, în această săptămână ploile vor lipsi, regimul pluviometric fiind unul deficitar pentru România.

Iar următoarea săptămână, meteorologii spun că trebuie să ne pregătim cu haine mai groase, căci frigul își va intra în drepturi. Între 4 și 11 octombrie, la nivel național, valoriile termice se vor situa sub cele specifice acestei perioade, există și posibilitatea valorilor negative pe timp de noapte, mai ales în zonele de munte, însă cantitățile de precipitații estimate de specialiști vor fi între limitele climatologice normale ale intervalului.

Citește și: Schimbare meteo radicală! Avertismentul emis de ANM, după ce s-a înregistrat o scădere bruscă a temperaturilor

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.