sâmbătă, mai 21

Matteo Salvini declanșează o întreagă polemică politică în Italia. Susține că variațiile apar ca reacție la vaccinuri – Capital


Matteo Salvini declanșează o întreagă polemică politică în Italia. Susține că variațiile apar ca reacție la vaccinuri

„În Israel, sunt vaccinați toţi, iar virusul circulă printre mii de oameni. Eu invit, nu oblig pe toată lumea să vaccineze, însă e nevoie de teste gratuite pentru cei care nu şi le permit”, a declarat Matteo Salvini într-o emisiune pe canalul italian La7. Cuvinte care au declanșat o întreagă polemică politică, conform informațiilor transmise de ansa.it

Reacția Partidului Democrat este extrem de dură. Pentru Matteo Ricci, primar în Pesaro și coordonator al primarilor democraţi, „Salvini este total iresponsabil.” „Nu poți vorbi prostii împotriva tuturor dovezilor științifice. Prezența lui în guvern împiedică acțiunea virtuoasă a lui Draghi. Liga Nordului face o opoziţie de tip anti-vaccinist, să iasă din guvern, nu este compatibilă cu Draghi. La fel de dur şi comentariul virologului Roberto Burioni, care, postând sentința lui Salvini, scrie pe Twitter: „Înțelegeţi de ce sunt descurajat?”

Creşte presiunea pentru extinde cât mai rapid certificatul verde

Între timp, creşte presiunea făcută de guvernatori Ligii din nordul ţării pentru extinde cât mai rapid certificatul verde, în ciuda faptului că la Roma partidul a ales o politică mai graduală. O dezbatere internă care se dezvoltă în jurul secretarului, din ce în ce mai înghesuit între aripa „guvernistă” și cea clasică, care solicită o mai mare prudență pe acest front. Însă Matteo Salvini nici nu vrea să audă despre o divizare și dimpotrivă, revendică rezultatul acordului încheiat.

„Povestea dintre cele două Ligi este o fantezie demnă de Mickey Mouse. Noi aducem acasă rezultatele: discuția noastră despre certificatul verde a convins întregul guvern să fie de acord cu noi în ceea ce priveşte testele salivare şi testele gratuite pentru cei care au nevoie, în special familiile cu copii „. Acestea fiind spuse, în urma votului de la Montecitorio asupra decretului, guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, își confirmă încă o dată linia în favoarea extinderii: „La nivel național a existat aprobarea unor măsuri suplimentare de extindere a certificatului verde și cred că ele merg în direcția susținerii campaniei de vaccinare” – observă Zaia.

Şi președintele regiunii Lombardia, Attilio Fontana, a definit în trecut certificatul verde ca un „instrument de libertate, nu de opresiune”. Tonuri similare şi din partea președintele regiunii Friuli Venezia Giulia și al Conferinței Regiunilor, Massimiliano Fedriga, potrivit cărora „extinderea obligației permisului verde este utilă pentru a permite continuarea activităților”.

Sursa foto: INQUAM Photos, George CălinSource link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.