duminică, mai 29

Alertă de instabilitate atmosferică. Meteorologii precizează care vor fi zonele afectate – Evenimentul Zilei


Conform meteorologilor, avertizarea meteo se referă la o instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, local în Moldova și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 20 – 25 l/mp și izolat 30 – 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în centrul, estul și sudul teritoriului.

Temperaturile scad considerabil și încep ploile, iar aceasta va fi ultima săptămână în care ne vom bucura de vremea caldă, la început de toamnă.

Și ploile își vor face apariția, mai ales după-amiaza. Foarte probabil să fie însoțite și de fenomene electrice și sub formă de averse, în conseciță, cantități de peste 10-15 litri pe metru pătrat, în mod deosebit în zonele montane

Vremea în Capitală

În municipiul București, pe 14 septembrie, în intervalul orar 12:00 – 22:00, vremea va fi caldă şi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, când vor fi posibile ploi de scurtă durată (1 – 3 l/mp) și unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade.

La munte vremea se va schimba în următoarea perioadă

La munte, în următoarele două săptămâni, valorile termice se vor menține ridicate până pe 17 septembrie, cu o medie regională a maximelor în jurul a 17 grade, iar a celor minime de 8 grade. Ulterior, procesul de răcire a vremii se va resimți mai ales în a doua săptămână, când temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8-10 grade, iar cele minime de 2-4 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod obișnuit în a treia decadă a lunii septembrie. Deși regimul pluviometric va fi deficitar în intervalul celor două săptămâni, local vor fi aproape zilnic ploi slabe, iar în intervalul 17 – 20 septembrie, izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.