vineri, mai 20

schimbarea pe care am așteptat-o toată vara, disponibilă


WhatsApp aduce o nouă schimbare în cadrul aplicației de mesagerie. Iată cum îți va face viața mai ușoară.

Pe lângă mesaje, back-up datelor realizat cu Google Drive sau iCloud este și el criptat, acum, de WhatsApp.

După șase ani de când a început să cripteze mesajele, aplicația de mesagerie de la Facebook poate face, acum, același lucru și cu back-urile în care utilizatorii își salvează întreg istoricul de comunicare, notează Profit.ro.

În ceea ce privește intimitatea pe aplicație, backup-urile necriptate reprezentau, până acum, cea mai mare vulnerabilitate. Chiar dacă mesajele trimise între utilizatori erau criptate, acestea puteau fi vizate de hackeri prin intermediul backup-urilor făcute în cloud, care nu erau criptate.

Astfel, WhatsApp a început să testeze criptarea backup-urilor în urmă cu câteva luni. Acum, este gata să lanseze această funcție, care va fi implementată pe parcursul următoarelor săptămâni.

Desigur, criptarea backup-urilor va fi opțională. Acest lucru înseamnă că funcția nu va fi activată în mod implicit, ci va trebui activată manual de tine, dacă vrei ca backup-urile proprii să fie criptate.

Schimbarea WhatsApp de care trebuie să știi: cum îți protejează intimitatea, de acum

O altă schimbare de la aplicația de mesagerie vine să-ți protejeze intimitatea.

WhatsApp urmează să lanseze o nouă funcție. Deși este încă în faza de testare, producătorii și-au dorit ca utilizatorii să știe de ea. Funcția va fi similară cu cea care permite trimiterea mesajelor, care dispar în șapte zile. Acum ei lucrează la mesajele care vor dispărea în 90 de zile.

„Scopul nostru este să facem ca experiența de pe WhatsApp să fie conform dorințelelor utilizatorilor. Să fie cât mai aproape de ei, ceea ce înseamnă că discuțiile nu ar trebui să rămână acolo pentru totdeauna”, precizează oficialii de la Facebook.

Odată cu lansarea noii versiuni, WhatApp oferă mai multă flexibilitate și mai multe opțiuni utilizatorilor.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.