marți, mai 24

Suspendare istorică pentru un sportiv care a refuzat să lupte cu un israelian la Jocurile Olimpice


  • UCL: Young BoysManchester United, marți, 19:55, Digi Sport 1

  • UCL: BarcelonaBayern, marți, 22:00, Digi Sport 1

Şi nu este prima dată când Nourine face un asemenea gest politic, după ce în 2019 a procedat la fel la Campionatele Mondiale!

Nourine (30 ani) urma să îl înfrunte în primul meci pe sudanezul Mohamed Abdalrasool la cat. 73 kg, iar o victorie i l-ar fi adus ca adversar pe israelianul Tohar Butbul în turul următor. Fethi Nourine a afirmat că susţinerea sa politică pentru cauza palestiniană a făcut imposibil că concureze contra lui Butbul şi s-a declaratmândru că a înfuriat gruparea sionistă„.

Fethi Nourine a fost suspendat 10 ani pentru că a refuzat să se lupte cu un israelian. Era recidivist

Comitetul Olimpic Algerian le-a retras acreditările lui Nourine şi antrenorului său Amar Benikhlef şi i-a trimis acasă de la Tokyo, iar federaţia internaţională îi suspendase provizoriu.

IJF, care i-a suspendat temporar pe Nourine şi Benikhlef, a precizat că cei doi au folosit Jocurile Olimpice ”ca platformă pentru protest şi pentru propagandă politică şi religioasă”, încălcând codul său de etică şi Charta Olimpică, precizează Agerpres.

Cei doi sunt suspendaţi până la data de 23 iulie 2031 de la toate evenimentele organizate de IJF, însă pot face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, se arată într-un comunicat al forului mondial, condus de Marius Vizer.

Acesta nu a fost prima oară când Nourine s-a retras dintr-o competiţie pentru a evita un duel cu un adversar israelian. În 2019, la Campionatele Mondiale de la Tokyo, algerianul s-a retras din acelaşi motiv.

Etichete: federatia internationala de judo , fethi nourine , suspendare fethi nourineSource link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.