vineri, mai 20

Prognoza meteo. Ce temperaturi și ce cantități de precipitații vor fi în România, în următoarele patru săptămâni


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află, în continuare, ce cantități de precipitații vor fi în România în intervalul 13 septembrie – 11 octombrie.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna 13.09.2021 – 20.09.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică mai accentuată în regiunile sud-vestice.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar.

Săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-estice.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Cum va fi vremea până pe 11 octombrie

Săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 04.10.2021 – 11.10.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI

Valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.