marți, mai 24

Richard Linklater și Ethan Hawke discută despre un nou posibil serial


Carierele lui Richard Linklater și Ethan Hawke sunt în bună parte inseparabile, mai ales prin celebra trilogie „Before” – Before Sunrise (1995), Before Sunset (2004) și Before Midnight (2013). Recent, la festivalul de la Karlovy Vary, unde Ethan Hawke a fost distins cu premiul președintelui juriului, actorul a dezvăluit primele detalii vizavi de noua lor colaborare, relatează Variety.

Subiectul este unul mai puțin abordat și, deci, mai puțin cunoscut: transcendentalismul american, sau transcendentalismul din Noua Anglie, un curent literar și filosofic apărut în Statele Unite în anii 1820 și 1830, care chestiona și critica religia organizată, industrializarea, sclavia și subjugarea femeilor.

Conform Indiewire, Richard Linklater a oferit mai multe informații referitoare la filmul (sau serialul) său nou, la care visează încă din 1989. Acesta a evocat importanța transcendentalismului și a ideilor din jurul său, cu atât mai actuale astăzi, când ne lovim constant de aceleași probleme ca și acum două secole. Regizorul afirma că: „Atât de multe personalități feminine din acea perioadă au fost trecute cu vederea. E dificil să faci un film despre figuri istorice care să nu fie figuri militare sau politice. Eu vreau să fac un film despre ideile din anii 1840 sau 1850” (tr. ns.). Linklater a adăugat cu entuziasm că aceste idei s-ar putea așeza mult mai bine într-un format amplu, de talia unui serial.

Cineastul pare să se contrazică puțin, fiindcă ce vrea el să facă tot în jurul unor personalități politice ar ajunge să se centreze, însă, dincolo de asta, Ethan Hawke spunea la Karlovy Vary că „acești oameni au fost primii lideri ai abolirii sclaviei; erau vegetarieni; luptau pentru drepturile femeilor. (Richard Linklater) e obsedat despre cum ideile lor sunt încă privite drept radicale. Ar putea ieși un film foarte bun, pe care Rick tocmai îl scrie. E supărat pe mine (pentru că am venit la Karlovy Vary), crede că ar trebui să fiu la el acasă.” (tr. ns.)

Avându-i în vedere filmografia lui Linklater, ne putem aștepta fie la romantismul din seria „Before” sau din „Boyhood”, fie la discursul filosofic din „Waking Life” sau din „A Scanner Darkly”, fie la o combinație dintre aceste genuri și stiluri, fie la o surpriză completă.

Însă până una, alta, Linklater lucrează la post-producția noului său film animat, Apollo 10 ½, despre o poveste coming of age care are loc în suburbiile orașului Houston din Texas, centrată în jurul misiunii de aselenizare Apollo 11 din 1969, care va fi, în cuvintele sale, „ca Waking Life 20 de ani mai târziu”.  Filmul urmează să fie lansat pe Netflix în 2022.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.