vineri, mai 20

”Vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare!” Anunț direct de la ANM – Capital


Avertizare meteo ANM! Vremea se schimbă radical. Vin ploile în România

Meteorologul ANM, Alina Șerban, a precizat pentru Antena 3 că ar trebui să profităm de această săptămâna deoarece vor fi temperaturi maxime în majoritatea zonelor. Aceasta a mai spus că nopțile și diminețile vor fi plăcute.

”Să ne bucurăm de această săptămână în care vremea va fi caldă în aproape toată țara, cu temperaturi maxime, în marea lor majoritate, între 22-30 de grade. Ne așteptăm la valori de 31-31 de grade în zona Olteniei, poate și prin sudul Munteniei și în zona Banatului. Și nopțile, diminețile vor fi plăcute în această săptămână, temperaturile minime se vor situa între 8 și 18 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.”, spune aceasta.

Meteorologul informează că ploile își vor face apariția după-amiaza, fiind probabil să fie însoțite de fenomene electrice. Aceasta a mai spus că se poate ca ploile să fie sub formă de averse.

Potrivit ANM, spre finalul acestei săptămâni un front atmosferic rece va traversa România.

”Și ploile își vor face apariția, mai ales după-amiaza. Foarte probabil să fie însoțite și de fenomene electrice și sub formă de averse, în consecință, cantități de peste 10-15 litri pe metru pătrat, în mod deosebit în zonele montane, pe parcursul zilei de mâine.

Ploi vor fi și în centrul și estul teritoriului. Miercuri, foarte probabil să apară și în sud și sud-est, însă vorbim de ploi de scurtă durată și pe arii relativ restrânse. Spre finalul acestei săptămâni, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre, va determina ploi mai însemnate cantitativ, asociate cu fenomene electrice, la început, în regiunile vestice, nord-vestice și, în deplasare, și în cele sudice și sud-estice.”, mai spune aceasta.

Vreme mai rece decât în mod normal

Meteorologul Alina Șerban spune că este posibil ca în weekend parte de sud-est vremea să rămână caldă, iar în celelalte zone vremea să fie mai rece decât în mod normal pentru această perioadă.

”În weekend, este posibil ca, în partea de sud și sud-est, să mai rămână vreme caldă, dar în celelalte regiuni se va răci, iar săptămâna care urmează va determina vreme rece, mai rece decât în mod normal pentru această perioadă.

Și în Capitală vremea va fi caldă în toată săptămâna, cu temperaturi maxime de până la 29, poate chiar 31 de grade, iar minime undeva la 14-15 garde. Ploi, cel mai probabil, miercuri după-amiază și la finalul săptămânii”, a spus la Antena 3 Alina Șerban, meteorolog ANM.

Sursa foto: DreamstimeSource link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.