vineri, mai 20

Ştefan Gligor, critic la adresa PAS: Ceea ce vedem contravine declaraţiilor anterioare


Liderul Partidului Schimbării spune că nu poate da o notă mare activităţii actualei guvernări, întrucât pe majoritatea domeniilor puterea se dovedeşte a fi ineficientă în lupta cu sistemul.

„Ministerul de Interne este o dezamăgire de 97%. Tot ce vizează reglementarea diferendului transnistrean este nesatifăcător, în ceea ce priveşte reforma justiţiei nu există nicio claritate cum au de gând să redreseze dezastrul din instituţia procuraturii şi sistemul judecătoresc. Vedem un început de proces de asumare de răspundere politică pentru anumite instituţii care, pur şi simplu, trebuie lichidate pentru că nu şi-au justificat existenţa, cum ar fi CNA”, a spus Ştefan Gligor în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Gligor califică drept o lipsă de viziune, decizia PAS de a modifica procedura de numire a şefului CNA, acesta fiind numit de Parlament la propunerea a cel puţin 20 de deputaţi.

„Ceea ce vedem contravine declaraţiilor anterioare. Direcotrul CNA este numit de Parlament pe criterii politice. Dacă în 4 ani PAS pierde puterea, pentru că aşteptările oamenilor sunt enorme, următoarea guvernare va mulţumi PAS-ului pentru CNA. Viziunea nostră este că CNA, Procuratura Anticorupţie, PCCOCS, trebuie lichidate şi să creăm o singură instituţie care să vizeze corupţia mare, să angajăm fie şi oameni neexperimentaţi, dar integri şi talentaţi. Şansa pe care o are PAS, numărul de mandate, nu se vor mai repeta în următorul deceniu, dacă ei astăzi eşuează, altă şansă în următorul deceniu nu va fi”, a mai spus Gligor.

Recent, Parlamentul a constituit comisia de evaluare a activităţii CNA, condusă de deputatul PAS, Lilian Carp. În termen de 30 de zile aceasta ar urma să prezinte plenului raportul privind rezultatele activităţii CNA în perioada 2016-2021. Potrivit prevederilor legale noi, dacă activitatea CNA obţine calificativul „nesatisfăcător” şeful instituţiei urmează a fi revocat din funcţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.