marți, mai 24

Un nou documentar KineDok și discuție cu Florin Bădiță-Nistor și Fulviu Moga – Special Arad · ultimele știri din Arad


Asociația Citizenit continuă seria filmelor documentare KineDok în curtea Turnului de Apă pe data de 22 septembrie, la ora 20. Urmează filmul autohton și multipremiat „ACASĂ, My home”, în regia lui Radu Ciorniciuc.

„Rămâneți după proiecție căci, în spiritul comunitar KineDok, vom purta o discuție cu Fulviu Moga, directorul Parcului Natural Lunca Mureșului și Florin Bădiţă-Nistor, fondatorul Corupţia Ucide, despre grupuri marginalizate şi relația ONG-urilor cu statul”, anunță organizatorii.

„ACASĂ, My home” spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată – Parcul Natural Văcărești – primul parc natural urban din România. Timp de patru ani, regizorul Radu Ciorniciuc a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache: de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei. Pe măsură ce membrii familiei fac eforturi să se conformeze regulilor civilizației moderne, încercând să păstreze în același timp legătura cu natura și armonia dintre ei, apar întrebări legate de locul lor în lume și felul în care poate arăta viitorul pentru fiecare. Radu Ciorniciuc urmărește cu empatie povestea unei familii care luptă pentru acceptare și propria definiție a libertății.

Filmul documentar a mai fost proiectat la Arad în cadrul festivalului FARAD în anul 2020, la care se mai adaugă o listă impresionantă de participări internaționale și premii, respectiv nominalizări:

Premii și festivaluri:
– Krakow Film Festival 2020
– Munich International Documentary Festival (DOK.fest) 2020
– Sundance Film Festival 2020
– Thessaloniki Documentary Film Festival 2020
– Transilvania International Film Festival 2020
Nominalizări:
– DocAviv Film Festival 2020
– Dokufest International Documentary and Short Film Festival 2020
– Hong Kong International Film Festival 2020
– Sarajevo Film Festival 2020
– Vilnius International Film Festival 2020

Filmul s-a aflat și pe lista lungă a documentarelor eligibile la Premiile Oscar din 2021.

Accesul la proiecția din 22 septembrie se va face în baza unui bilet, în limita locurilor disponibile, ce poate fi cumpărat de la locație înainte de începerea evenimentului, la prețul de 12 lei.

Evenimentul face parte din proiectul „Intervenții la Intersecții: artă, comunitate și spații”, un proiect Citizenit al cărui scop este dezvoltarea unei platforme interdisciplinare care să susțină implementarea și promovarea intervențiilor culturale și a modelelor de bune practici în valorificarea peisajului cultural, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Municipal de Cultură Arad.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.