marți, mai 17

Alertă meteo în România. Vești proaste, ce se întâmplă de luni cu vremea


Anunț trist pentru toți românii! Meteorologii anunță că vremea o să se schimbe radical în România în următoarele zile. În timp ce mulți s-au bucurat de temperaturi ridicate la începutul lunii septembrie, se pare că nu o să mai fie vorba de așa ceva.

Meteo. Vremea se schimbă radical în România

Toamna pune stăpânire pe țară! Ultimele zile au fost unele extrem de însorite, dar temperaturile o să se afle în scădere începând cu săptămâna viitoare. De asemenea, o să existe și ploi abundente, așa că experții de la Administrația Națională de Meteorologie au spus tot ce trebuie să știe românii despre vreme.

Data de 20 septembrie aduce schimbări bruște de temperatură. Vremea o să fie rece în următoarea săptămână, iar temperaturile o să se înregistreze la un nivel mult mai scăzut față de cele specifice acestei date. Alina Șerban, meteorolog ANM, a precizat că o să fie ploi pe teritoriul țării, dar și descărcări electrice în anumite zone.

Ce fenomene meteorologice o să fie prezente în următoarea perioadă

Valorile termice o să fie unele scăzute în perioada 20-27 septembrie în toate regiunie, dar, o să existe o abatere termică negativă accentuată în zonele nord-vestice și nord-estice. Cât despre regimul pluviometric, el o să fie apropiat de cel normal în majoritatea părților țării și ușor excedentar în regiunile sudice și sud-estice.

De asemenea, o să se înregistreze nu mai mult de 23 de grade Celsius pe timp de zi și 7-10 grade Celsius pe timp de noapte. Mai mult, atunci când vine vorba despre perioadele ploioase, cantitățile de precipitații o să se situeze mult mai jos decât cele normale pentru această perioadă.

Românii care s-au bucurat enorm de ultimele zile liniștite din punct de vedere meteo sunt nevoiți să se pregătească pentru câteva zile în care temperaturile o să îi facă pe toți să își scoată hainele mai groase din dulap, dar și umbrelele pentru a se feri de ploaie.

Când o să revină vremea la normal

Din fericire, această perioadă friguroasă și plină de ploi nu o să fie una îndelungată. În intervalul 27 septembrie – 4 octombrie o să se înregistreze temperaturi medii la nivel național, așa că totul o să revină la normal. Regimul pluviometric o să fie deficitar în zilele respective, ploile lipsind cu desăvârșire.

Totuși, în același timp în care regimul pluviometric o să aibă ușor de suferit din cauza tendinței deficitare, temperatura medie a aerului o să ajungă la valori mai coborâte.

 

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.