Sunt un soldat american și am obținut 11 milioane de dolari în urma unui raid asupra unei baze ISIS. Nu pot scoate banii decât cu ajutorul tău și îți dau drept recompensă 40% din bani.” , așa sună o nouă înșelătorie pe Internet.

Escrocii din spate se dau drept un soldat american pe nume John White. În acest tip de înșelăciune prădătorul arată că are foarte mare încredere în persoana pe care a ales-o să îi fie victimă. În cazul nostru, vorbim de încredințarea de către presupusul soldat american, pentru 6 luni, a sumei de 11 milioane de dolari, bani pe care noi ar trebui să îi păstrăm, bani care ar ajunge în România prin intermdiul unui transport de fructe sau de … medicamente. Cu cât victima crede mai mult, cu atât escrocul își forțează norocul mai tare.

Ce spun specialiștii ?

Specialiștii au declarat nu pot spună o cifră exacta a persoanelor care au fost înșelate pe internet pentru multe nu și-au dorit declare prin ce au trecut autorităților. În urmă cu un an, în Statele Unite, o singură grupare infracțională condusă de un nigerian a obținut ilegal în jur de 11 milioane de dolari. Psihologii au făcut un studiu în care au demonstrat cei mai multi oameni care cad pradă acestor înșelătorii sunt persoanele fără un job stabil, persoanele vulnerabile sau cele care au nevoie urgentă de bani.

O nouă schemăpăcăleala cățelușilor

În perioada carantinei a apărut o nouă înșelătorie: păcăleala cățelușilor. Mulți oameni care locuiau singuri și-au dorit un animal de companie pentru a trece mai ușor peste pandemie. Aceștia erau pusi dea un avans pentru animalul pe care îl vedeau în poze, dar nu mai primeau nici banii înapoi și nici cățelul.

O altă înșelătorie pe Internet se practică foarte des în România. Multe persoane au declarat au plătit avans pentru câini de rasă, iar în momentul în care animalul a ajuns la ei au avut un mare șoc. Acesta era vopsit sau nu era rasa pe care clientul o ceruse.