vineri, octombrie 22

The Galactic Imaginarium Film Festival, un nou succes la Dumbrăvița. Interviu cu invitatul special al Festivalului VIDEO


Dumbrăvița este pentru a doua oară gazda celui mai mare festial dedicat exclusiv filmului și în general artei de anticipație. Așa numitele filme de Sci-Fi nu mai sunt de mult doar simple filmulețe despre farfurii zburătoare sau comedii despre invazii de omuleți verzi. Arta nonformală a celor ce visează cu mai mult curaj decât confrații lor a devenit de suficient de mult timp un fenomen cât se poate de serios.

Acum doi ani (la prima ediție) inimoșii organizatori, cu sprijinul primăriei din Dumbrăvița, au arătat cât de serios poate fi un astfel de festival cu tot ce înseamnă lumea de dincolo de aparențele obișnuite. Succesul a fost deosebit chiar de la debut. „The Galactic Imaginarium Film Festival”, un festival de filme dedicate celor ce iubesc genul științifico-fantastic (cum mai este cunoscut de români) a atras o mulțime de curioși din țară și chiar de peste hotare.

Darius Hupov, directorul TGIFF, este în poziția fericită de a putea repeteta isprava deși un an au fost nevoiți să stea pe tușă din motive de gripă și de măsuri de protecție. Ediția a doua (deși în al treilea an) din acest sfârșit de săptămână a fost la fel de interesant și plin de surprize plăcute.

Duminică de dimineață unul din invitații de onaoare, actorul britanic MIltos Yerolemou, care a interpretat rolul lui Syrio Forel în serialul TV „Urzeala tronurilor”, a fost prezent în Dumbrăvița, în parcul central, pentru a se întâlni cu toți ce ce vor să vadă un „erou” în carne și oase nu doar pe marile sau mai micile ecrane.

Timp de mai mult de o oră a dat mâna, a dat autografe, a discutat a făcut fotografii cu și despre fanii săi. Mai trebuie spus că Miltos Yerolemou, a mai fost invitat și la prima ediție, atunci doar în formă virtuală. Dar de data aceasta a fost chiar de față fiind membru în juriu și în plus a și participat la workshopuri despre arta actorului de film. Dar mai spectaculoe este faptul că a dedicat un astfel de workshop luptei cu spada, „waterdance”, ce la făcut celebru în serialul TV „Game of Thrones”, unde l-a interpretat pe Syrio Forel.

Actorul britanic a avut amabilitatea să se adreseze și cititorilor siteului nostru.

Pe scurt, oaspetele lui Darius Hupov ne spune că este pentru a doua oară în România. A mai vizitat țara noastră în urmă cu patru- cinci ani, fiind invitat la București. În urma invitației făcute la o conferință Sci-Fi de la Belfast a acceptat să vină în urmă cu doi ani la Dumbrăvița doar virtual prin intermediul tehnologiilor. Apoi pandemia a intervenit amânând încă un an drumul în Banat.

Își amintește cu drag că a experimentat timp de un an pentru a putea să-și susțină workshop-ul de „waterdance” în mod virtual și nu în fața cursanților săi. Dar a fost o experiență deosebită să vorbească despre domeniul său favorit și anume duelurile din scene de film.

Sigur că interviul este ceva mai amplu și lăsăm cititorilor noștri bucuria de a a-l auzi integral, mai cu seamă că pot astfel să savureze o foarte frumoasă engleză britanică, cum azi nu se mai vorbește în filmele de duzină. Discuția dintre Miltos Yerolemou și Darius Hupov este integral mai jos.

 

Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *