marți, mai 24

20 de echipe de dezinsecţie, din 20 septembrie, pe domeniul public al municipiului Braşov


Autor: Radu COLŢEA

Publicat la 20 sepembrie 2021

Acesta este a 5-a campanie de combatere a insectelor din acest an

20 de echipe de dezinsecţie, din 20 septembrie, pe domeniul public al municipiului Braşov

Primăria Braşov a anunţat că în 20 septembrie, municipalitatea, în parteneriat cu operatorul de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare Coral Impex SRL, demarează cea de a cincea campanie de dezinsecţie din oraş.
Această acţiune de dezinsecţie pe domeniul public şi privat al municipiului Braşov se realizează în două etape. Astfel, pentru perioada 20 – 30 septembrie (între orele 05.00 – 10.00), în funcţie de condiţiile meteo, este programată dezinsecţia de la sol (zonele verzi dintre blocuri, parcuri, locuri de joacă etc). Campania este derulată cu ajutorul a 20 de echipe dotate cu dispozitive portabile generatoare de ceaţă rece şi caldă.
Dezinsecţia spaţială (străzi, trotuare, parcări) se va desfăşura în aceeaşi perioadă, în intervalul orar 21.00 – 3.00, în funcţie de condiţiile meteo, cu un număr de 12 de echipe  cu utilaje de mare putere, generatoare de ceaţă rece şi caldă, cu pulverizare concomitentă.
Reprezentanţii firmei Coral Impex au precizat că pentru combaterea insectelor şi a larvelor sunt folosite substanţe avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide (substanţa Cymina Super – pentru combaterea ţânţarilor adulţi şi Vectobac WG – pentru combaterea larvelor).  Substanţele utilizate nu sunt toxice pentru oameni şi animale şi sunt biodegradabile aplicate în mediul exterior.
În perioada acestei campanii, crescătorii de albine sunt rugaţi să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

Comentarii

nu este nici un comentariuSource link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.