vineri, mai 20

A murit jurnalistul Horia Alexandrescu! A scris volumul „Steaua campioana Europei”


Jurnalistul Horia Alexandrescu, ziarist, director şi fondator al unor gazete din peisajul media de după anul 1989, a murit. Anunțul a fost făcut de către fiica sa.

Ziaristul a scris volumul „Steaua campioana Europei”, după performanța roș-albaștrilor din 7 mai 1986.

Născut pe 9 aprilie 1947, la Bucureşti, Horia Alexandrescu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”.

A murit jurnalistul Horia Alexandrescu! A scris volumul „Steaua campioana Europei”

A semnat mai multe volume de publicistică şi a fost moderator de televiziune, la TVR şi OTV.

„Tata a plecat”, a scris Anca Alexandrescu, luni dimineață, pe contul de Facebook, fără să dea alte detalii.

„Dumnezeu să-l odihnească pe Horia Alexandrescu. Am făcut și câteva emisiuni împreună, am avut și contre, deh, dar eu n-o sa uit nicicând o discuție așezată, de ore bune, cu țigări multe si whisky bun, despre jazz. Horia iubea muzica, iubea jazz-ul, avea o colecție impresionantă de CD-uri cu multă muzica bună și era un ascultător cultivat.

Condoleanțe, Anca Alexandrescu”, a scris pe Facebook jurnalistul Robert Turcescu.

Horia Alexandrescu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”. A debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul. Din anul 1977, a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989 a activat la secţia sport a Tineretului Liber. Începând cu 1989 a fost secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. În anul 1990, a înfiinţat „Sport Star”, un ziar de sport care nu s-a bucurat de succes.

A fondat ziarul Curierul Național și Cronica Română

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi cinci jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. În 1992 vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 părăseşte ziarul înfiinţat în 1990 şi pune bazele unui nou cotidian, Cronica Română. Părăseşte acest ziar în anul 2001 şi înfiinţează cotidianul Independent.

În 2004, a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică”, emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru”.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.