marți, mai 17

John Malkovich va interpreta rolul unui conducător român, Sergiu Celibidache, în „The Yellow Tie”


Faimosul actor de la Hollywood va juca rolul unui dirijor român, Sergiu Celibidache, în filmul The Yellow Tie, potrivit Variety.

Potrivit unui scenariu scris chiar de către fiul regretatului muzician, Serge Ioan Celibidache împreună cu James Olivier, noul film va urmări viața lui Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai controversați muzicieni din întreaga lume. Fiul celebrului dirijor se va ocupa și de regia noii pelicule.

Sergiu Celibidache a fost considerat un adevărat geniu, dar și un nebun, când vine vorba de lumea muzicii.

Cine a fost Sergiu Celibidache, dirijor român

Sergiu Celibidache a fost un dirijor român care a fost alungat de acasă pe când era doar un adolescent, după ce le spusese părinților că își dorește să urmeze o carieră în muzică, el fiind un iubitor al muzicii clasice.

După o lungă perioadă în care a locuit pe străzi, Sergiu a reușit să câștige o competiție muzicală care l-a transformat în cel mai tânăr dirijor care a coordonat Orchestra Filarmonic[ din Berlin. Apoi, datorit[ succesul înregistrat, Sergiu Celibidache a devenit unul dintre cei mai faimoși dirijori ai secolului XX.

Citește și: George Burcea și magicianul Victor Dorobanțu fac parte din distribuția serialului „Wednesday” care va apărea pe Netflix

Unul dintre motivele pentru care a devenit foarte cunoscut este că a refuzat să își înregistreze muzica pentru că spunea că aceasta nu ar mai avea același efect asupra ascultătorului în afara sălii de concert.

Filmul despre cel mai controversat dirijor român

Acțiunea filmului The Yellow Tie se va desfășura în România, iar filmările vor avea loc în primăvara – vara anului 2022. John Malkovich va interpreta rolul celebrului dirijor spre sfârșitul vieții sale. Regizorul încă nu a găsit un alt actor care să îl interpreteze pe Sergiu Celibidache în tinerețe, dar încă au loc audiții.

Filmul este o co-producție internațională, fiind realizat cu sprijinul Oblique Media Film din România și Celi Films din Marea Britanie. Printre producătorii filmului se numără Titi Rădoaie, Cristina Dobrițoiu, Adela Vrânceanu Celibidachi și James Olivier.

Citește și: Mihai Călin a obținut premiul pentru cel mai bun actor român la Gala Premiilor Gopo 2021

“Sunt încântat și onorat să primesc oportunitatea de a-l interpreta pe celebrul dirijor Sergiu Celibidache. Un talent unic, este considerat unul dintre cei mai mari artiști ai muzicii clasice și un vizionar al secolului trecut. Faptul că îl voi interpreta pe el în ultimii săi ani de viață va fi o călătorie fascinantă și o adevărată provocare”, a mărturisit John Malcovich, în vârstă de 67 ani.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.