marți, mai 24

Meteo, 20 septembrie. Cum va fi vremea în Capitală, în prima zi a săptămânii


Ziua de luni aduce vreme rece în nordul, vestul și centrul țării, dar temperaturi plăcute în sud și sud-est, regiuni în care valorile termice vor rămâne ușor peste cele normale la această dată din calendar, respectiv pentru o zi din a doua jumătate a primei luni de toamnă calendaristică.

Conform prognozei, cerul va fi temporar noros și va ploua, sub formă de aversă, în Banat, Oltenia, Muntenia, dar și în jumătatea de sud a Crișanei, Transilvaniei și Moldovei, precum și local în Dobrogea și izolat în restul teritoriului. În sud, sud-vest și sud-est se vor semnala, trecător, și descărcări electrice.

Vântul va fi și el prezent în peisaj și va sufla în general moderat. La nivel termic, valorile maxime se vor situa între 12 grade în nordul Moldovei și vor urca spre 28 de grade în sudul Munteniei.

Izolat, în cursul dimineții acestei prime zile a săptămânii, vor fi condiții de ceață. Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări nowcasting (cu efect imediat-n.n) COD GALBEN, după cum urmează:

– de la ora 8:05 până la ora 10:00

In zona : Județul Covasna: Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Barcani;
Județul Harghita: Toplița, Ditrău, Remetea, Sărmaș, Lăzarea, Gălăuțaș, Subcetate;

Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

– de la ora 7:00 până la ora 9:30

In zona : Județul Sălaj: Gâlgău, Ileanda, Rus;

Județul Cluj: Gherla, Cășeiu, Bonțida, Iclod, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Cuzdrioara, Câțcău, Vad, Dăbâca;

Județul Bistriţa-Năsăud: Beclean, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Ciceu – Mihăiești;

Se vor semnala : ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Vremea în București

În Capitală, maxima zilei se va situa între 24 și 25 de grade Celsius. Așadar, valori termice destul de plăcute, în această primă zi a săptămânii.

Treptat, cerul se va înnora, iar din a doua parte a zilei va crește probabilitatea de apariție a averselor, cu descărcări electrice. Vântul nu va lipsi nici în Capitală și va sufla în general moderat.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.