sâmbătă, mai 21

A fost victima bullying-ului, dar muzica i-a salvat viața. Câmpineanca Naomi Prie a făcut senzație pe scena SuperStar – VIDEO


O cheamă Naomi Prie, este câmpineancă, are 22 de ani și o poveste ce poate fi cuprinsă în paginile unei cărți. Dumnezeu a înzestrat-o cu o voce dumnezeiască, dar i-a dat și greutăți mult prea mari de dus pentru un suflet fragil de adolescent. Tânăra care în liceu, din cauza bullying-ului, a vrut să își pună capăt zilelor, a strălucit, zilele trecute, pe scena SuperStar, unde a obținut patru de „DA”. „ Eu sunt fascinat!” a fost unica remarcă a lui Smiley la adresa câmpinencei.

Dragostea pentru muzică a făcut-o pe Naomi să reziste și să se transforme într-o luptătoare. Fire sensibilă și extrem de profundă, tânăra a ales să trăiască prin muzică și pentru muzică. Și o face încă de la vârsta de trei ani. Are o voce de înger pe care și-a cultivat-o fără o școală de profil, ci doar cu lecții de canto pe care le-a urmat alături de profesorul Ruxandra Brezeanu.

„Muzica m-a salvat, mi-a fost refugiu și adăpost”

Muzica a fost și rămâne pentru Naomi cel mai bun „tratament” pentru învingerea emoțiilor și a neîncrederii în propria persoană. Atunci când alții au desconsiderat-o, ea a știut să se ridice deasupra nivelului lor. Atunci când alții i-au spus „ tu nu ești în stare”, ea a arătat cât de mult poate, atunci când alții i-au adresat cuvinte jignitoare, ea a știut să înflorească. Și cel mai bine a făcut-o și o face pe scenă. Locul unde sunt doar ea, microfonul, publicul și muzica pe care o transmite altora cu tot sufletul.

În 2019, câmpineanca a participat și la „Vocea României”. Nu a trecut mai departe, a fost decepționată pe moment, dar nu s-a dat bătută. A muncit enorm pentru succesul ce avea să vină odată cu înscrierea la competiția SuperStar.

Interpretarea impecabilă a melodiei lui Billie Eilish ,„ I don t wanna be anymore”, i-a făcut pe Smiley, Raluka, Marius Moga și Carla s Dreams să spună la unison ”DA”. Câmpineanca a strălucit, vocea ei la fost la cote înalte, iar spectacolul a fost total.

„Muzica m-a salvat, mi-a fost nu doar refugiu, ci și adăpost. Cânt de mică, scriu, compun și asta doar ca să mă depărtez de realitatea crudă pe care am trăit-o în perioada liceului, când refuzam să mai merg la cursuri. Din cauza bullying-ului, nu mi-am dorit să mai trăiesc. Erau momente când mă întrebam: la ce bun?! Să ți se spună mereu că ești proastă, că ești urâtă, că nu ești în stare, să se facă glume absolut macabre pe seama ta, să fii jignită constant pe rețelele de socializare, astea sunt traume pe care nici acum nu le-am depășit în totalitate. Cu ajutorul familiei și apropiaților, dar, mai ales, cu ajutorul muzicii, m-am regăsit, mă valorizez și mă iubesc fiindcă știu că Dumnezeu mi-a dat o misiune, m-a înzestrat cu un har menit să bucure inimile oamenilor: muzica! Iar asta e mai presus de orice”, a mărturisit Naomi.

Vrea să ajute tinerii: cu vorba, dar și cu cântul

Tânăra este astăzi studentă la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București. Vrea să devină psihoterapeut și să vindece sufletele adolescenților care trec prin traume similare celor prin a trecut ea. Vrea să ajute cu vorba, dar și cu glasul ei de aur. Vrea să fie un om bun și să se înconjoare de oameni asemeni ei. Calzi, sensibili și creativi. Vrea să fie ea într-o lume atât de pestriță. Cu nimeni în competiție, dar mereu cu ea însăși.

„Nu vreau să merg pe un drum drept, doar pentru că toată lumea o face/ Vreau să merg pe acel drum pe marginea căruia cresc și flori și spini/ Vreau să mă înțep în ei/ Să fiu în durere/ Ca mai apoi să o pot transforma în artă… Ceea ce tu, perfectă ființă, nu vei putea să faci niciodată.” ( Naomi Prie)Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.