sâmbătă, mai 21

Candidaţii pentru Baroul Bucureşti solicită reexaminarea după ce au fost nevoiţi să dea proba scrisă în zgomot de drifturi şi muzică tare / Protest pe treptele Palatului de Justiţie


Peste 200 de candidaţi pentru intrarea în Baroul Bucureşti au semnat o petiţie online în care solicită reluarea examenului după ce au fost nevoiţi să dea proba scrisă din 19 septembrie 2021 la Romexpo, în zgomot de drifturi şi muzică tare.

Având în vedere condiţiile improprii de desfăşurare a examenului din 19 septembrie 2021, în toate sălile de examen auzindu-se extrem de tare repetiţiile pentru concertul 5Gang, dar şi drifturile din cadrul European Car Festival, solicităm reexaminarea în condiţii normale, apte pentru concentrarea ce este obligatorie şi necesară pentru promovarea acestui examen dificil, costisitor si extrem de important pentru toţi cei ce îl susţin, în următoarele 30 de zile”, este apelul lansat pe petitieonline.ro de unul dintre candidaţi, Loredana Luminiţa Monac.

Ieri, 19 septembrie 2021, s-a susţinut examenul pentru admitere în Barou, la Romexpo. Din nefericire, cei de la UNBR (Uniunea Naţională a Barourilor din România – n.r.) s-au gândit că, din moment ce taxa a fost 1400 lei, să ne acorde în banii aştia şi un concert 5Gang şi pe deasupra şi un festival de raliuri, drifturi, să fie frumos. A fost ceva de nedescris, ireal şi umilitor pentru susţinerea unui examen atât de greu, important, ce se dă doar o dată pe an”, a scris un alt tânăr pe o reţea de socializare.

Suntem peste 300 de persoane care dorim reexaminarea în condiţii normale, decente, fără achitarea unei alte taxe, dacă se poate, deoarece nu am face decât să le mai dăm nişte bani, şi nu puţini, celor care ne-au făcut această nedreptate”, a scris un altul.

Candidaţii care au susţinut examenul pentru Baroul Bucureşti în condiţii improprii vor să protesteze luni, 20 septembrie 2021, de la ora 17:00, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti.

Vloggerul Selly de la trupa 5Gang şi-a cerut scuze pe Facebook după ce aflat că repetiţiile trupei sale de la Romexpo au deranjat examenul de intrare în Baroul Bucureşti. Selly spune că nu a ştiut că lânga sala unde aveau loc repetiţii se ţinea examenul de intrare în Barou.

Baroul Bucuresti a organizat duminică, 19 septembrie 2021, la Rompexpo, examen de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice.

 Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.