luni, mai 23

Justin Trudeau eșuează în a obține majoritatea, dar rămâne la putere: „Viața politică nu e ușoară”


Justin Trudeau urmează să câștige al treilea mandat de prim-ministru al Canadei, conform ultimelor proiecții media, citate de The Guardian. În ciuda victoriei, însă, Trudeau nu obține nici de această dată majoritatea absolută și va trebui, din nou, să conducă un guvern minoritar.

Luni seară, liderul opoziției conservatoare din parlamentul de la Ottawa, Erin O‘Toole și-a recunoscut înfrângerea.

Pentru Trudeau nu este victoria așteptată însă, acesta declanșând alegerile anticipate într-o încercare de a-și consolida guvernul și a obține o majoritate absolută. În situația actuală, premierul va trebui să revină la negocieri cu partidele mici care să-i susțină guvernul minoritar din parlament.

Proiecțiile de până acum arată un rezultat foarte similar cu cel din 2019.

Am muncit cu toții mult în ultimele săptămâni și în ultimii ani și am ajuns atât de departe.

Să nu uităm de zilele întunecate care ne-au adus împreună, dar să privim și spre viitor și spre tot ce ne așteaptă și spre tot ce trebuie să construim împreună”, a spus Trudeau în discursul susținut după câștigarea alegerilor.

Trudeau a mulțumit și adversarilor săi politici pentru „că au făcut parte din acest important moment.” – „Viața politică nu e ușoară, vă mulțumesc pentru eforturile voastre”, a adăugat el, conform BBC.

Citiți și: Premierul canadian Justin Trudeau, atacat cu pietre în timpul unei vizite electorale la o fabrică de bere

Editor : Adrian Dumitru



Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.