vineri, mai 20

Medicul Gindrovel Dumitra: Școlile nu trebuie închise, peste nenorocirea bolii nu trebuie să suprapunem nenorocirea unei generații care nu va fi educată


“Școlile nu trebuie închise, pentru că peste această nenorocire care aduce decese și ne aduce îmbolnăviri nu trebuie să suprapunem și nenorocirea care poate fi reprezentată de o generație care nu va fi educată”, a apreciat, marți, la Digi 24 medicul Gindrovel Dumitra, președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei. Acesta a arătat că internarea unui număr de peste 20 de copii la terapie intensivă, în acest moment, “nu înseamnă că această variantă aduce o afectare predominantă în rândul copiilor”, iar simptomatologia în cazul acestora este, de obicei, banală.

Cu privire la desfășurarea activităților școlare în condițiile pandemiei, Gindrovel Dumitra a apreciat:

  • “Este foarte important ca acești copii să-și continue activitatea în format fizic. Școlile nu trebuie închise, pentru că peste această nenorocire care aduce decese și ne aduce îmbolnăviri nu trebuie să suprapunem și nenorocirea care poate fi reprezentată de o generație care nu va fi educată.”

Întrebat în legătură cu simptomele bolii în cazul copiilor, medicul a explicat că există un număr mai mare de cazuri și copii internați la ATI, dar “asta nu înseamnă că această variantă aduce o afectare predominantă în rândul copiilor”, iar “cazurile pe care eu le-am confirmat sunt cazuri cu simptomatologie ușoară”:

  • “Simptomatologia este banală. Este o simptomatologie care se manifestă cu rinoree, se manifestă eventual cu tuse, eventual cu febră. Și aici avem o foarte mare problemă cu părinții care, pur și simplu, afirmă că această simptomatologie este consecința alergatului în parc sau transpiratului la școală sau acele argumente pe care le aduc părinții de fiecare dată atunci când cataloghează o viroză banală. Ei bine, cazurile pe care eu le-am confirmat sunt cazuri cu o simptomatologie ușoară. Dar e prima săptămână de simptomatologie, vom vedea cum vor evolua lucrurile, trebuie să îi monitorizăm zilnic. În același timp, să nu uităm, totuși, că în conformitate cu raportările oficiale există un număr de peste 20 de copii care se află la terapie intensivă în acest moment. Asta nu înseamnă că această variantă aduce o afectare predominantă în rândul copiilor, ci avem, într-adevăr, un număr mai mare, dar nu este încă predominant în rândul copiilor. “

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.