sâmbătă, mai 21

„Primăvara” lui Vivaldi şi „Primăvara” lui Piazzolla, cu campioni la tango


Autor: Marius BOERIU

Publicat la 21 sepembrie 2021

„Anotimpurile”, cea mai recentă premieră de balet, prezentată publicului în sală

„Primăvara” lui Vivaldi şi „Primăvara” lui Piazzolla, cu campioni la tango

„Anotimpurile”, care  avut premiera doar online, în aprilie, va fi prezentată publicului în sala Operei Braşov, sâmbătă, de la ora 18.30. Spectacolul, pe muzică de Antonio Vivaldi şi Astor Piazzolla, îmbină baletul clasic şi pe cel neoclasic, având inserţii de tango argentinian, un plus de originalitate şi atractivitate în desfăşurarea sezoanelor. Muzica celor doi compozitori, Vivaldi şi Piazzolla, se va succeda alternativ, începând cu „Primăvara” italiană şi încheindu-se cu „Primăvara” argentiniană, pentru a face un cerc al vieţii şi al ciclurilor naturii.
Invitaţi speciali în acest spectacol sunt Raluca Aldea şi Csongor Kicsi, dansatori de tango argentinian, cu numeroase şi însemnate premii internaţionale în domeniu. Cei doi dansează împreună din 2018, când au început o colaborare pentru proiecte naţionale de tango, fiind invitaţi în diverse oraşe ale ţării, atât în calitate de profesori, cât şi în calitate de artişti. Raluca Aldea şi Csongor Kicsi semnează conceptul şi coregrafia tango ale momentelor speciale din „Anotimpurile” Operei Braşov.
Fiecare anotimp este redat printr-o culoare specifică, scenografa Rodica Garştea imaginând primăvara „îmbrăcată” în nuanţe de verde, vara în corai, toamna în ruginiu, iar iarna în clasicul alb. Ţinând cont de faptul că este un balet alb şi având la dispoziţie o scenă mică, precum cea a Operei Braşov, s-au folosit foarte puţine elemente de recuzită, decorul fiind minimalist, însă se face apel la tehnologie prin proiecţiile video care vor rula pe parcursul spectacolului.
Regia şi coregrafia îi aparţin maestrului Alexandru Fotescu, care, nu întâmplător, a ales acest titlu pentru a-l pune în scenă, împreună cu soliştii şi ansamblul de balet al Operei Braşov. De-a lungul carierei sale de balerin, a fost, în câteva rânduri, solist în spectacole ce au cuprins „Anotimpurile”, atât pe scene din ţară, cât şi din străinătate.
Preţul biletelor este de 30 de lei la balconul laterl sau  40 de lei în sală şi lojă.

Foto: Raluca Aldea şi Csongor Kicsi – profesori şi dansatori, ambii cu multe premii la campionatul european şi cu participări de semifinală şi finală la Campionatul Mondial de Tango Argentinian – Buenos Aires, Argentina.

Comentarii

nu este nici un comentariuSource link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.