sâmbătă, mai 21

Vine iarna în România! O vreme cumplită lovește întreaga țară. Alertă meteo ANM – Capital


După temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile, vremea se schimbă radical. Un val rece va lovi întreaga țară. Potrivit ANM, temperaturile scad brusc, iar la București vor fi înregistrate chiar și cu 10 grade mai puțin. Totodată, meteorologii anunță că la munte există posibilitatea de ninsori în următoarele două zile.

De menționat este faptul că în unele zone ale țării frigul a început deja să se resimtă. S-au înregistrat temperaturi și de 12 grade în cursul zilei de luni în anumite zone, pe când în sudul țării au fost 30.

De luni seară însă, nicio localitate nu va scăpa de aerul rece. Astfel, în Capitală vor fi temperaturi 11-12 grade, dar și ploi. În ceea ce privește media temperaturilor de marți, acestea nu vor depăși 18 grade, iar ploile vor continua și ele. Marți seară, în București vor fi înregistrate 7 grade.

De miercuri va fi mai rău, anunță ANM. Potrivit meteorologilor, în cursul zilei vor fi temperaturi de maximum 16 grade, iar noaptea între 5-8 grade celsius, ploile continuând și ele.

Începând de joi, vremea se apropie de normalitate. Temperaturile vor ajuge până la 18 grade ziua, iar ceața va fi și rea prezentă de dimineață. În timpul serii, valorile termice vor ajunge la cel mult 8 grade, anunță meteorologii.

Finalul săptămânii vine tot cu o vreme cumplită. Potrivit ANM, deși ploile se vor opri, o furtună de vânt va lovi Bucureștiul. Temperaturile vor urca la 22 de garde.

Cum va fi vremea în luna octombrie

Ultima săptămână a lunii septembrie va aduce vreme normală pentru această perioadă. Meteorologii anunță că în săptămâna 27 septembrie – 4 octombrie temperatura medie a aerului care va avea valori normale în toată ţara, iar cantităţile de precipitaţii vor fi sub nivelul normal pentru această perioadă, în special în sud-vestul ţării.

Luna octombrie vine și ea cu o vreme caldă. Potrivit meteorologilor, în săptămâna 4-11 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate de cele normale pentru acest interval, mai ales în regiunile sud-vestice.

De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile. Același lucru este valabil și în săptămâna 11 octombrie – 18 octombrie, când valorile termice şi cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

De menționat este faptul că estimările meteorologice pentru aceste săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

 Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.