marți, mai 17

Rămâi fără WhatsApp, dacă nu ți-ai schimbat telefonul de mult timp: se întâmplă în curând


Dacă ești utilizator de WhatsApp cu experiență, știi că, la fiecare câteva luni, creatorii aplicației de mobil taie accesul unor smartphone-uri sau sisteme de operare la serviciul de chat. De obicei, este vorba de dispozitive vechi, dar există și terminale mai recente care au de suferit.

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de chat de pe mapamond. Pentru a se menține în top, la intervale regulate de timp, introduce funcționalități noi, mai mult sau mai puțin complexe. Din păcate, aceleași opțiuni suplimentare de care te bucuri tu, s-ar putea să fie prea pretențioase la nivel hardware sau software pentru terminale vechi și foarte vechi. În consecință, suportul tehnic pentru acele gadgeturi este întrerupt și, în definitiv, dacă ai un telefon mai vechi, rămâi fără posibilitatea de a te conversa cu prietenii prin intermediul WhatsApp.

Rămâi fără WhatsApp: lista telefoanelor afectate

Începând cu data de 1 noiembrie 2021, creatorii WhatsApp vor întrerupe suportul tehnic pentru mai multe telefoane, în funcție de sistemul de operare pe care acestea îl rulează. În practică, este vorba de iPhone-urile cu iOS 10 sau mai vechi, terminale cu Android 4.1 sau mai vechi și KaiOS 2.5.1 sau mai vechi.

În teorie, dacă mai folosești încă iOS 10, în timp ce Apple a lansat iOS 15 în această toamnă, s-ar putea să ai un iPhone 6 sau mai vechi pe care nu l-ai mai actualizat. Ideal ar fi să-ți instalezi de fiecare dată ultimele update-uri pentru sistemul de operare. Dincolo de cele care nu au fost actualizate intenționate, iPhone 4 și 4S nu mai pot fi actualizate după iOS 10. Deci, dacă ai un astfel de terminal, ai rămas fără posibilitatea de a mai utiliza WhatsApp după 1 noiembrie.

În ceea ce privește telefoanele cu Android, având în vedere că Google a lansat Android 4.0 Ice Cream Sandwich în urmă cu aproape 10 ani, pe 18 octombrie 2011, este improbabil să ai un smartphone atât de vechi, dar nu imposibil. Vizavi de KaiOS 2.5.1, acel sistem de operare vine preinstalat pe o serie de telefoane inteligente de la Nokia. Dacă ai un astfel de telefon vechi, ar fi bine să-i verifici versiune de firmware din meniu, ca să știi dacă este timpul să cochetezi cu un upgrade.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.