duminică, mai 29

Meteo ANM. Temperaturi la limita înghețului în România. Ce frig crunt vom îndura


Vreme deosebit de rece în România! Meteorologii au emis mai multe avertizări valabile pentru zilele următoare. Vor fi temperaturi la limita înghețului, în mai multe zone din țară. Ce vești aduce Administrația Națională de Meteorologie. Sunt informații de ultimă oră!

ANM anunță vreme deosebit de rece în România

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea va fi rece în toată țara, până vineri seara. Temperaturile vor fi scăzute, în unele zone coborând până la limita înghețului. Meteorologii ANM au emis și o avertizare Cod galben de vânt puternic în zona de munte.

Alerta meteo este în vigoare până vineri, 24 septembrie, la ora 23.00. Potrivit ANM, la munte, vântul va sufla cu putere, cu viteze de peste 55-60 km/h. Pe timpul nopții, la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h. Intensificări ale vântului vor fi în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50-60 km/h.

Temperaturile au scăzut dramatic

Dacă săptămâna trecută, aveam 28-29 de grade în Capitală, iată că vremea a luat-o razna! Temperaturile au scăzut dramatic și va fi deosebit de rece în toată țara. În timpul nopții, în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sudul României vor fi temperaturi minime de 0-3 grade. Meteorologii anunță brumă pentru aceste regiuni.

A fost emis Cod Galben de vânt puternic

De asemenea, mai este în vigoare o avertizare Cod galben de vânt puternic la altitudini de peste 1.700 de metri. Avertizarea ANM este valabilă până astăzi, la ora 23.00. În zonele montane, vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90-100 km/h.

Unde a nins deja în țara noastră. Imaginile sunt spectaculoase

Pe Transfăgărășan a nins deja și stratul de zăpadă este de 10 centimetri. Pe Vârful Omu s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din Europa. Miercuri, 22 septembrie, pe Vârful Omu au fost -8,5°C, în vreme ce în Rusia au fost -8,2°C la Kepino, iar în Finlanda s-au înregistrat -6,5°C, fiind cea mai friguroasă zi de la începutul toamnei.

„Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel”, a anunțat, joi dimineață, Direcția de Drumuri Brașov.

A nins și la Păltiniș, județul Sibiu, iar cei de la Arena Platoș au sărbătorit prima zăpadă cu o tură pe pârtia de ski.

„Azi noapte a nins la Păltiniș! Martin, Andy și Santiago nu au ratat prima zăpadă. Cu ocazia asta ne-au spus pe scurt și ce vă pregătește Arena Platoș Păltiniș în prima jumătate a sezonului!”, este mesajul care însoțește imaginile postate pe Facebook. 

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.