marți, mai 24

„Micul Prinț”, cadoul oferit sucevenilor de Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava de ziua sa


Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava a debutat cu dreptul în noua stagiune. Vineri seară a avut loc premiera spectacolului ”Micul Prinț– o experiență muzical – vizuală”  după Antoine de Saint Exupéry, spectacol jucat chiar în ziua în care instituția teatrală din Suceava a împlinit șase ani de la înființare. A fost o premieră reușită, o explozie de muzică, dans și culoare care i-a încântat deopotrivă pe adulții și pe copiii prezenți în număr mare la spectacol. ”Micul Prinț” se va mai juca duminică, 26 septembrie, tot de la ora 19.00.  Festivalul de weekend de la Teatrul ”Matei Vișniec” mai aduce în fața spectatorilor două spectacole invitate, dintre care unul pentru copii.

Plecând de la textul lui Antoine de Saint – Exupéry, spectacolul Micul Prinț este realizat de Tibor Cári, compozitor și pianist apreciat în mediul cultural din România. Laureat al premiilor UNITER cu Premiul special pentru muzică de teatru (2013), Tibor Cári va realiza astfel primul său spectacol muzical, pe scena teatrului sucevean, pentru care a ales să lucreze cu o echipă de artiști creativi, cunoscuți și apreciați în mediul cultural: Cezara Fantu, care realizează dramatizarea, versificarea și este și asistent de regie, Alina Dincă Pușcașu – scenografie, Andrei Cozlac – video design și animație, și Victoria Bucun – mișcare scenică.

MICUL PRINȚ, musical – visual experience

după Antoine de Saint-Exupéry

Direcția de scenă și muzica: Tibor Cári

Dramatizare, versificare, asistent de regie: Cezara Fantu

Decor și costume: Alina Dincă-Pușcașu

Light design și visual design: Eröss László

Animație: Nagy Clementina

Mișcare scenică: Victoria Bucun

Concept afiș: Ioana Nicoară

Distribuția: Bogdan Amurăriței, Răzvan Bănuț, Horia Butnaru, Cristina Florea, Diana Lazăr, Delu Lucaci, Alexandru Marin, Cătălin Ștefan Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc și Tamara Ioana Ursache

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.