duminică, noiembrie 28

Ministrul de externe maghiar Peter Szijjarto anunță că țara lui nu va ceda în faţa unui „şantaj” din partea UE


Șeful diplomaţiei ungare a făcut aceste declarații în cadrul unui interviu pentru Associated Press dat cu ocazia Adunării Generale a ONU de la New York.

Noi nu facem compromisuri asupra acestor probleme pentru că suntem o ţară suverană, o naţiune suverană. Şi nimeni, nici măcar Comisia Europeană, nu ne poate şantaja privind aceste politici„, a declarat Peter Szijjarto, citat de Agerpres.

Potrivit AP, în fruntea listei politicilor guvernamentale controversate se află o lege despre care Bruxelles-ul susţine că încalcă drepturile fundamentale ale comunităţii LGBT. Această lege a determinat executivul european să întârzie miliarde de euro destinate Ungariei în cadrul măsurilor de relansare economică, o decizie pe care Szijjarto a catalogat-o drept „pur politică” şi drept un „şantaj„. Această lege, susţine diplomatul ungar, este menită să-i protejeze pe copii de pedofili şi de „propaganda homosexuală„.

Nu vom face compromisuri cu privire la viitorul copiilor noştri„, a declarat Szijjarto pentru Associated Press.

Această lege, care a trecut în luna iunie, face ilegală promovarea sau prezentarea operaţiilor de schimbare de sex şi a homosexualităţii pentru minori sub 18 ani în conţinutul media. Legea prevede totodată şi pedepse mai dure pentru pedofilie. Criticii acestei legi susţin că amestecă pedofilia cu homosexualitatea şi că stigmatizează minorităţile sexuale.

Măsurile au fost respinse cu emfază de majoritatea liderilor europeni. Premierul olandez Mark Rutte a sugerat ca premierul de dreapta ungar Viktor Orban să-şi retragă ţara din UE dacă nu vrea să respecte principiile colective ale constructului comunitar.

De curând, câţiva lideri politici americani şi formatori de opinie conservatori au vizitat Ungaria şi au lăudat politicile Budapestei privind imigraţia. Joi, fostul vicepreşedinte american Mike Pence a participat la Budapesta la o conferinţă dedicată valorilor familiei şi politicilor de creştere demografică, subiecte care formează unul dintre pilonii centrali ai politicilor conservatoare ungare, conform AP.

O abordare faţă de problema declinului demografic susţine că ar trebui să atragem fluxurile migratorii spre Europa. Aceasta este o abordare cu care nu suntem de acord„, a declarat Szijjarto, adăugând că „nu vom permite nimănui să pătrundă ilegal în Europa„.

În ciuda acestei poziţii tranşante de descurajare a migraţiei, Ungaria a evacuat peste 400 de cetăţeni afgani care au asistat forţele ungare în Afganistan, după căderea Kabulului în mâinile talibanilor. Însă Szijjarto a precizat că ţara sa „nu va mai primi alţi afgani” şi nici nu le va permite refugiaţilor să treacă frontiera sudică a Ungariei pentru a pătrunde în UE.

Miercuri, agenţia ungară MTI a anunţat că Budapesta va găzdui ediţia de anul viitor a Conservative Political Action Conference (CPAC), o conferinţă anuală a activiştilor, formatorilor de opinie şi politicienilor de orientare conservatoare.

Totodată, guvernul de la Budapesta „este bucuros atunci când comentatori (conservatori) americani vin în Ungaria„, conform lui Szijjarto. „Ne bucurăm pentru că atunci când ajung aici pot vedea realitatea. Presa din SUA ne caracterizează de obicei ca pe o dictatură, ca pe un loc unde nu e bine să stai şi scriu tot felul de ştiri false despre Ungaria. Însă atunci când aceşti comentatori vin aici, ei se vor confrunta cu realitatea„, a adăugat el.

În privința legii ungare privind protecţia familiei tradiţionale, aceasta va fi însoţită de un referendum naţional cu privire la disponibilitatea procedurilor de schimbare de sex pentru copii şi cu privire la educaţia sexuală în şcoli. Szijjarto a subliniat că acest referendum va oferi „un puternic argument în dezbaterile” cu UE cu privire la această lege, precum şi un mandat de la oameni către guvern pentru a menţine cu fermitate aceste politici.

Cea mai bună muniţie pe care o poate avea un guvern într-o astfel de dezbatere este expresia clară a voinţei poporului” a mai subliniat şeful diplomaţiei maghiare.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *