luni, mai 23

Vreme deosebit de rece şi vânt cu rafale de până la 100 km la oră


Alertă meteo ANM. Meteorologii ANM au emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 23 septembrie, ora 10:00 – 24 septembrie, ora 23:00, când sunt aşteptate intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

„La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55…60 km/h, iar începând din noaptea de joi spre vineri (23/24 septembrie), la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala, joi (23 septembrie) și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar vineri (24 septembrie) în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50…60 km/h.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei”,  a transmis ANM.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO 27 septembrie – 25 octombrie. Vreme rece în toată ţara. Lapoviţă şi ninsori la munte

Alertă meteo ANM. De asemenea, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de intensificări susținute ale vântului la altitudini de peste 1700 m pentru intervalul 23 septembrie, ora 21:00 – 24 septembrie, ora 23:00.

„În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1700 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h”, a mai transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citeşte şi: România devine ţara scumpirilor. ANRE atrage atenţia: Va mai exista un val de scumpiri. Prețurile sunt extrem de mari

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Vineri vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări, mai ales pe parcursul zilei, când vor fi posibile, cu totul trecător, ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade, mai scăzută în zona periferică.

Sâmbătă valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, însă dimineața va fi încă răcoare. Cerul va fi variabil cu unele înnorări, iar vântul va avea temporar intensificări, cu rafale de cel mult 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.