marți, mai 17

Naţionala de nevăzători a României s-a calificat la EURO 2022După primele două zile, România şi Grecia, cu câte două victorii, şi-au asigurat calificarea la EURO 2022 (dintre cele patru echipe participante în calificări, două merg la turneul final). Cele două reprezentative se vor întâlni în meciul de luni.

Duminică, tricolorii au învins Albania cu 13-0, înregistrând cea mai mare victorie din istoria naţionalei de nevăzători a României.

România – Albania 13-0

Au marcat: Krisztian Kovacs (6), Florin Kovacs (5), Alexandru Teleki, Cosmin Calotă
Lotul României:

Portari: 1. Vlad Tofan, 12. Marius Corolea;
Jucători: 3. Alexandru Cucu, 4. Nicolae Burulea, 5. Cosmin Calotă, 7. Alexandru Teleki, 8. Krisztian Kovacs, 9. Florin Kovacs (cpt);
Staff: Sorin Lăpădatu (antrenor principal), Florin Jidanu (antrenor secund), Angela Ciubotaru (medic).

PROGRAMUL MECIURILOR

 

  • Sâmbătă, 25 septembrie:

10:00 ROMÂNIA – Polonia 3-1
15:00 Albania – Grecia 0-11

  • Duminică, 26 septembrie:

10:00 ROMÂNIA – Albania 13-0
15:00 Polonia – Grecia 0-1

10:00 Polonia – Albania
15:00 Grecia – ROMÂNIA

  • Marţi, 28 septembrie (meciurile pentru medalii):

09:30 A treia clasată vs. A patra clasată
12:00 Prima clasată vs. A doua clasată

România e pe locul 19 în ierarhia mondială a Federaţiei Internaţionale a Sportului pentru Nevăzători (International Blind Sport Association – IBSA).

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Portarul nu are dizabilităţi de vedere, iar mingea folosită este una specială, cu un sistem de sunet care face zgomot în mişcare.

Competiţia, organizată de Asociaţia Nevăzătorilor din România şi Federaţia Română de Fotbal, cu sprijinul Comitetului Naţional Paralimpic, are loc sub egida International Blind Sport Association – IBSA.

Echipa naţională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociaţia Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susţinerea organizării acestei selecţionate naţionale, asociaţia a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Naţional Paralimpic Român şi a Federaţiei Române de Fotbal, structuri ce au finanţat primele acţiuni interne şi internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.