marți, mai 17

de ce trebuie să-l vezi


„Crai nou/Blue Moon”, scris şi regizat de Alina Grigore, a câștigat marele premiul al Festivalului de Film de la San Sebastian.

Din distribuția peliculei fac parte Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi şi Vlad Ivanov. Filmul urmăreşte călătoria psihologică a unei tinere spre dezumanizare. Irina, personajul principal, se luptă să aibă o diplomă de studii superioare şi să scape de violenţa din familia ei disfunţională. O experienţă sexuală ambiguă îi va impulsiona intenţia de a lupta contra violenţei din familia ei.

„Crai nou/Blue Moon” este filmul de debut regizoral al actriței Alina Grigore

Alina Grigore este cunoscută pentru rolul din „Ilegitim” (2016), regizat de Adrian Sitaru, cu care a scris scenariul, şi care a fost premiat în secţiunea Forum a Berlinalei. Înainte de asta, ea a jucat, între altele, în serialele „Îngeraşii” şi „Aniela”, informează Hotnews.

Blue Moon, care reprezintă debutul regizoral al actriţei Alina Grigore, a fost premiat de un juriu prezidat de Dea Kulumbegashvili, care anul trecut a câştigat trofeul la San Sebastian tot pentru un film de debut.

Asupra muncii regizorale a Alinei Grigore au avut „o influenţă enormă” doi regizori cu care aceasta a lucrat ca actriţă, Cristi Puiu şi Adrian Sitaru. Acesta din urmă i-a spus, la un moment dat, că ar trebui să se apuce de regie. Au fost, de asemenea, determinante în pregătirea ei cinematografică mişcarea cinematografică Nouvelle Vague şi regizorul german Werner Herzog, scrie G4media.

Potrivit juriului, regizoarei române i-a fost decernat acest premiu pentru angajamentul său faţă de limbajul cinematografic şi pentru curajul cu care a abordat propria povestire.

La gala de închidere a festivalului, lungmetrajul „Carbon”, producţie Republica Moldova – România regizată de Ion Borş, a câştigat premiul WIP Europa, în valoare de zece mii de euro. Filmul va beneficia şi de servicii de prost-producţie şi prezentarea în Marché du Film – Festival de Cannes 2022.

Poți să urmărești mai jos trailerul filmului.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.