marți, mai 24

Femeile câștigă premii de top la Festivalul de Film de la San Sebastian


SAN SEBASTIAN, Spania (Associated Press) – Actrițele și realizatorii au câștigat sâmbătă premii de top la Festivalul de Film de la San Sebastian, întrucât crusta de aur pentru cel mai bun film a revenit regizorului român Alina Gregor „Luna albastră” („Cry No”). .

Actrița și producătoarea americană Jessica Chastain a fost onorată pentru interpretarea pianistei Christian TV Tammy Faye Messner în „Tami Fay’s Eyes” la cea de-a 69-a ediție a celui mai mare festival de film din Spania.

Chastain a împărțit premiul pentru cea mai bună interpretare principală cu Flora Ophelia Hoffmann Lindahl, în vârstă de 16 ani, care a jucat în filmul danez „As in Heaven” („Du som er i himlen”). Tea Lindeburg a câștigat cel mai bun regizor pentru același film.

Aceasta a fost prima dată când festivalul de film a acordat premii neutre în funcție de gen, fără categorii separate pentru bărbați și femei.

„Rugăciunile pentru pradă” („Noche de fuego”) a Tatianei Howes a câștigat cel mai bun film latino-american.

Printre alți câștigători se numără Claire Mathon, care a primit Premiul Cinematografiei pentru „Enquête sur un scandale d’état” și Lucille Hadzihalovic pentru filmul căruia „Earwig” a fost distins cu Premiul Special al Festivalului, onoare pe care a primit-o și în 2015.

Copyright 2021 Associated Press. Toate drepturile rezervate. Acest material nu poate fi publicat, difuzat, rescris sau redistribuit fără permisiune.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.