duminică, mai 29

Natalia Gavriliţa merge la Bruxelles în prima sa vizită în străinătate ca premier


Şefa executivului va fi însoţită de vicepremierul şi ministrul afacerilor externe, Nicu Popescu.

Natalia Gavriliţa va avea, astăzi, întrevederi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell Fontelles. Alte două şedinţe ale prim-ministrului sunt rezervate pentru discuţiile cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie şi Didier Reynders, comisar european pentru justiţie.

Pe data de 28 septembrie prim-ministrul va avea întrevederi cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate şi extindere, cu Adina Vălean, comisar european pentru transport şi cu Kadri Simson, comisar european pentru energie.

De asemenea, premierul şi vicepremierul va participa la un eveniment public, alături de Katarína Mathernová, director general adjunct al Directoratului Vecinătate şi Negocieri privind extinderea din cadrul Comisiei Europene.

În aceeaşi zi, Natalia Gavriliţa va avea o întrevedere cu diaspora moldovenească în Belgia. Totodată, în cadrul vizitei la Bruxelles, prim-ministrul va oferi mai multe interviuri pentru presa din Occident.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.