marți, mai 17

”Suntem într-o situaţie de criză” – Evenimentul Zilei


Întimp ce premierul Florin Cîțu își face planuri de viitor, adversarii lui politici îi anunță sfârșitul. Unul dintre aceștia este Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat(PSD).

,Vasile Dîncu a anunţat că Guvernul Florin Cîţu va cădea deoarece PSD nu îşi permite să facă niciun fel de înţelegere “nici pe faţă, nici pe la spate” cu Partidul Naţional Liberal (PNL).

Mai mult, Dîncu a spus că PSD nu va susţine un guvern minoritar al PNL.

”În niciun caz noi nu vom susţine un guvern minoritar pentru că nu va fi eficient nici pentru România, suntem într-o situaţie de criză, în care mai bine resetăm cred eu chiar dacă cu nişte costuri viaţa politică în acest moment prin alegeri anticipate – nici noi nu ne dorim alegeri anticipate neapărat.

Iohannis este actorul principal în această criză chiar dacă stă în spate, în viitor îi va veni direct domniei sale din nou ocazia să acţioneze. Va trebui să aleagă din nou după ce va cădea Guvernul Cîţu. Acest Guvern va cădea, PSD nu îşi poate permite în acest moment să facă niciun fel de înţelegere nici pe faţă, nici pe la spate cu PNL”, a declarat Vasile Dîncu la Digi 24.

Dacian Cioloș: Ne întoarcem la guvernare doar cu alt premier

Și copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat că formațiunea sa se întoarce la guvernare doar dacă pleacă Florin Cîțu.

„Nu am discutat nimic cu Florin Cîţu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. Nu ne întoarcem la guvernare decât în condiţiile deja expuse: alt premier şi calendar clar de reforme. Consider declaraţiile liberalilor o încercare ridicolă de influenţare a alegerilor din USR PLUS”, a scris Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Replica vine în contextul în care Florin Cîțu a declarat că USR PLUS poate reveni la masa negocierilor doar dacă „rupe alianţa cu AUR şi alianţa tacită cu PSD”.

„Dacă USR PLUS rămâne în alianţă cu AUR şi PSD ca să voteze o moţiune împotriva Guvernului pe care îl conduc, atunci nu putem să mai discutăm”, a spus Cîţu, după ce a votat la Consiliul Naţional al PNL.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.