duminică, mai 29

„Actualul guvern nu este capabil să ofere stabilitatea politică necesară unui astfel de moment”


„România are nevoie de un nou guvern care poate genera în mod credibil un pact național pentru implementarea PNRR și atragerea fondurilor europene! Anul 2022 este un an cheie în acest sens, întrucât trebuie contractate 70% din granturile din cadrul PNRR și început noul ciclu de finanțare european 2021-2027.

 

România se află într-un moment de cotitură, iar clasa politică trebuie să se ridice la înălțimea provocării pe care o avem în fața noastră, mai ales că actualul guvern nu este capabil să ofere stabilitatea politică necesară unui astfel de moment.

 

În calitate de negociator social democrat pentru bugetul european pe anul 2022, am propus și asigurat fondurile necesare pentru implementarea completă a programelor europene și a Mecanismului European pentru Redresare și Reziliență, în ciuda faptului că statele membre au susținut scăderi bugetare importante.

 

Cele mai importante amendamente pe care le-am propus:

 

–  Alocarea a 700 de milioane de euro suplimentari pentru Garanția Europeană pentru Copii;

– 137 de milioane de euro pentru educație și tineri;

– 80 de milioane de euro pentru programul european pentru sănătate;

– 100 de milioane de euro pentru transporturi;

– 80 de milioane de euro pentru sectorul energetic;

– 43 de milioane de euro pentru turism;

– 171 de milioane de euro pentru mediu;

– 24 de milioane de euro pentru IMM-uri.

 

Nu putem rata această oportunitate! Atât Uniunea Europeană cât și guvernele statelor membre trebuie să se reapropie de oameni și, în consecință, să pună accent pe zonele de interes pentru cetățean: educație, sănătate, dezvoltare”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.