sâmbătă, mai 21

Cum va fi vremea la sfarsit de septembrie si inceput de octombrie


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru perioada 27 septembrie – 10 octombrie.

În Transilvania, primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o tendință de răcire a vremii, astfel încât temperaturile maxime vor scădea de la 24 de grade în prima zi, până la 16 grade în intervalul 29 septembrie – 2 octombrie, când vremea va fi răcoroasă. Apoi se va încălzi și pe 6 octombrie media maximelor va fi de 20 de grade, iar ulterior va marca o scădere ușoară, spre 18 grade pe 10 octombrie.

Minimele nocturne vor avea o evoluție similară, fiind în scădere de la 12 grade la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză, spre 4 grade pe 3 și 4 octombrie, apoi vor crește din nou și, în intervalul 6-10 octombrie se vor menține în jurul valorii de 6 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în 27 și 28 septembrie și, din nou, în jurul datei de 7 octombrie.

Ce va fi în Bistrița-Năsăud, potrivit Meteo.BN:

”Județul nostru se află, începând din această seară, pe linia de front a bătăliei dintre o vastă arie anticiclonală, centrată la est de Peninsula Scandinavică si o zonă de presiune scăzută, aflată în deplasare lentă către teritoriul ţării noastre. Condițiile, în acest sens, se schimbă, pentru că reapare nebulozitatea, temperaturile, mâine, vor marca o scădere față de ultimele zile, când am avut aproape vară, şi în decor apar şi niscaiva ploi. Nu vor fi însemnate cantitativ şi, se pare, zonele afectate vor fi, în principal, cele din vestul județului, pentru că, în cealaltă parte, dorsale ale anticiclonului amintit îşi vor face treaba blocând invazia precipitabilă. Cât de departe vor ajunge ploile, mai vedem pe parcurs dar repet, estul județului, posibil să rămână uscat. Maximele de mâine se temperează, până la valori în marja 14-18°C, iar minimele rămân destul de înalte, pe fondul nebulozității în creştere, cu valori între 8 şi 12°C. Se pare că pentru restul săptămânii anticiclonul va avansa, advecția rece pe circulație dinspre Câmpia Rusă va fi On, astfel aşteptăm o scădere a regimului termic, în condiții de cer variabil/senin. Vântul, în acest caz, se va intensifica şi va amplifica senzația de rece”.

Județul nostru se află, începând din această searã, pe linia de front a bătăliei dintre o vastă arie anticiclonală,…

Posted by Meteo.BN on Monday, September 27, 2021

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.