duminică, mai 29

STELIAN ION, DUPĂ DECIZIA CCR: ”Aranjamentul politic de la congresul PNL nu a fost stricat” – 28.09.2021


Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion declară că Parlamentul „a fost ţinut în loc zile în şir” de Curtea Constituţională, iar „aranjamentul politic de la congresul PNL nu a fost stricat”, susţinând că este nevoie de o reformă reală a CCR, în care influenţa politică să fie minimă, transmite Agerpres.

„Parlamentul a fost ţinut în loc zile în şir de CCR, iar aranjamentul politic de la congresul PNL nu a fost stricat. Abia azi, la peste 20 de zile irosite, CCR spune că moţiunea de cenzură trebuie dezbătută, chiar dacă a constatat şi un conflict juridic Parlament – Guvern privind modalitatea în care a fost comunicată. Florin Cîţu este un pericol real pentru democraţie şi pentru că a atras instituţii ale statului în planul lui de a acapara PNL şi a rămâne premier. E timpul să plece din fruntea Guvernului. Pe de altă parte, indiferent de decizie, CCR trebuia să se pronunţe cu celeritate pentru a nu bloca o moţiune de cenzură ca demers democratic. De aceea este nevoie de o reformă reală a CCR, în care influenţa politică să fie minimă, iar judecătorii CCR să ţină cont de speţe, nu de persoane”, a transmis Stelian Ion, într-o postare pe Facebook.

Reacţia lui Stelian Ion vine după ce Curtea Constituţională a admis, marţi, cu unanimitate de voturi, sesizarea premierului Florin Cîţu privind existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR.

Pe de altă parte, CCR susţine că moţiunea poate fi dezbătută şi votată, cu respectarea prevederilor constituţionale.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.