sâmbătă, mai 21

Xiaomi Civi, primul model dintr-o nouă gamă smartphone, lansat oficial


Xiaomi Civi vine ca un rebrand al gamei CC și face parte din oferta de telefoane mid-range a companiei. Xiaomi precizează că noua serie Civi va fi disponibilă exclusiv pentru consumatorii din China, însă nu este exclus ca o variație a acesteia să ajungă și pe piața europeană.

Primul reprezentant al seriei Civi este un produs cu accent puternic pe design, livrat într-o carcasă de sub 7 mm grosime și o greutate de 166 grame. Telefonul cu o lățime de 71.5 mm și spate finisat cu sticlă soft-touch de tip mat ar trebui să fie confortabil de manevrat.

În ce privește configurația folosită, Xiaomi Civi pune mai puțin accent pe capabilitățile foto decât modelul după care ar părea inspirat, Mi CC9 Pro, lipsind modulul foto cu zoom optic 5X și camera de 100MP. În schimb, găsim o cameră principală cu senzor de 64MP (pixeli de 0.7 µm), cuplată cu lentile f/1.8. Lipsită de stabilizare optică, aceasta poate simula pixeli 1.4 µm în modul binning, pentru sensibilitate ceva mai bună la folosirea în condiții de lumină slabă. Oferta este completată cu cameră ultra-wide de 8MP și cameră macro de 2MP. Cameră frontală dispune de autofocus și un senzor de 32MP.

Xiaomi Civi

Primul model Xiaomi Civi vine echipat cu chipsetul Snapdragon 778G. Recent anunțat, acesta folosește procesul de fabricație pe 6nm dezvoltat de TSMC și este o alternativă la soluția mai costisitoare SD 780G (proces Samsung pe 5nm). Pe lângă procesorul octa-core cu nuclee Cortex-A78, acesta mai oferă și un GPU Adreno 642L cu performanțe competitive în jocuri, modem 5G din seria Qualcomm X53 (până la 3.3 Gbps pe rețele 5G, suport Wi-Fi 6E).

snapdragon 778g 780g 768g
foto: gsmarena.com

Xiaomi Civi dispune de un ecran OLED cu rată de refresh la 120Hz și rezoluție Full HD+, întinsă pe diagonală de 6.55 inch. Ecranul beneficiază de certificare HDR10+, Dolby Vision și vine pre-calibrat pentru acuratețe excelentă a culorilor (deltaE de aproximativ 0.36). Luminozitatea maximă este specificată la valoarea de 950 nits.

În ciudat construcției suple, Xiaomi a reușit să strecoare un acumulator de 4500mAh, pentru care promite autonomie de puțin peste 24 ore. Încărcarea completă durează 45 minute și se face la puteri de până la 55W, folosind conexiunea USB-C.

Lista dotărilor este completată cu difuzoare stereo certificate Dolby Atmos și Hi Res. Pachetul include adaptor USB-C la mufă jack 3.5mm, pentru cei care încă nu au trecut în era căștilor wireless.

Prețul modelului de bază, cu 8GB RAM și 128GB memorie internă, pornește de la echivalentul a 345 euro în ofertele magazinelor din China. Deocamdată nu există informații privind disponibilitatea acestui model în piețele internaționale.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.