sâmbătă, noiembrie 27

Amazon a prezentat Astro, un robot despre care angajaţii companiei spun că este groaznic


Astro seamănă cu roboţelul din desenele animate The Jetsons, însă Amazon spune că nu de aici s-a inspirat. Pentru un preţ care începe de la 1.000 de dolari, Astro este deja numit în online “Alexa pe roţi”.

Faţa lui Astro este un ecran de 10 inci, în jurul căruia există o serie de senzori, plus o cameră de 5MP, care sunt folosite pentru a ajuta robotul să se deplaseze la o viteză care poate ajunge la un metru pe secundă.

Astro realizează cartografierea casei, cu posibilitatea etichetării camerelor, pentru ca acesta să înţeleagă când este trimis în sufragerie ori bucătărie.

Nu poate face curăţenie sau urca scări, în schimb, poate recunoaşte feţe pentru a transporta obiecte membrilor familiei, poate răspunde la întrebări, poate reda muzică, poate realiza apeluri video şi se poate ţine după subiecţi pentru a-i avea mereu în prim plan.

Conectat fiind la internet, Astro poate fi folosit şi de la distanţă, pentru a inspecta diverse aspecte în casă. În acest sens, are o cameră de 12MP care se înalţă un metru, ca un periscop.

Bateriile îl ţin cât să se mişte două ore, după care se poate ataşa singur la dock-ul de încărcare, unde are nevoie să stea 45 de minute pentru o încărcare completă, de la 0%, la 100%.

Angajaţii Amazon implicaţi în construirea lui Astro nu par să aibă o părere foarte bună despre acesta. Sub protecţia anonimatului, mai mulţi ingineri Amazon au spus pentru Vice că robotul nu era gata pentru a fi lansat pe piaţă şi că, cel puţin în acest stadiu, este groaznic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *